Neskatoties uz to, ka FK Honda telpu futbolistiem atlikušas vēl divas spēles Latvijas čempionātā, viņi jau priekšlaicīgi nodrošinājuši piekto vietu tā kopvērtējumā.

9. aprīlī mūsējie aizvadīs pēdējo spēli savā laukumā, Pārventas hallē uzņemot RTU.

Tādējādi Hondas spēlētājiem veiksmīgi izdevies turpināt Ventspils telpu futbola pārstāvniecību Latvijas čempionātā, ko pagājušajā gadā sekmīgi aizsāka komanda VTO. Pirmajā sezonā (2009./2010.g.), kad Ventspils telpu futbols debitēja augstākajā Latvijas līmenī, VTO futbolisti izcīnīja augsto ceturto vietu. Lai gan Ventspils komandām šis ir jau otrais gads Latvijas čempionātā, tomēr arī šo sezonu var nosaukt par debiju, jo VTO vietā nāca FK Honda.

Izcīnītā piektā vieta arī uzskatāma par lielisku panākumu, jo gan Hondai, gan VTO izdevies pierādīt, ka Ventspilī ir spēlētāji, kas prot un var spēlēt augstākajā Latvijas telpu futbola līmenī. Šī gada Latvijas telpu futbola čempionātā piedalās astoņas komandas, kuras var iedalīt trīs grupās: līderi (1.–3. vieta), RTU un pārējās (5.–8. vieta). Līderi tās ir komandas FK NikarsRaba un FK Jelgava-Monarch, kuras ir klasi augstākas par parējām un sadala čempionāta godalgas. Ceturtās vietas ieguvēja RTU komanda lielākoties uzvarēja zemākstāvošās komandas, bet zaudēja līderiem.

Tālāk seko FK HondaTSI Futsal Team, FC Raita un Isma, no kurām labākā izrādījās tieši mūsu vienība. Ventspilnieku panākumu atslēga meklējama tajā, ka mūsējie prata izcīnīt uzvaras, tādējādi iegūstot trīs punktus, kamēr šīs grupas komandas savās cīņās bieži vien fiksēja neizšķirtus iznākumus.

Hondas futbolisti 19 aizvadītajos mačos ir izcīnījuši sešas uzvaras, turklāt viena uzvara ar 4:2 gūta pret otrajā vietā esošo Rabu. Pēdējā aizvadītajā spēlē mūsējie gan piekāpās viņiem ar 4:11. Spēles lūzums notika otrajā puslaikā, kad sarkano kartīti nopelnīja Hondas vārtsargs Jevgeņijs Siromolotovs. Tajā brīdī rezultāts bija tikai 2:4, bet tālāk Rabas futbolisti astoņās minūtēs guva piecus vārtus, tādējādi izšķirot spēles likteni. Teorētiski tikpat punktus, cik mūsējiem, čempionāta noslēgumā var izcīnīt arī TSI futbolisti – ja viņi uzvar savā pēdējā spēlē un mūsējie zaudē atlikušajās divās , bet, neskatoties uz to, mūsējie būs augstāk, jo viņiem ir labāka savstarpējo spēļu bilance. Rezultatīvākais spēlētājs FH Honda sastāvā ar 16 gūtiem vārtiem ir Dmitrijs Kuzmins.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: