Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu paplašināt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņēmēju loku, nosakot, ka turpmāk nodokļa atvieglojumu 50% apmērā varēs saņemt arī par īpašumiem, kuros tiek sniegti sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi, ja tie atrodas Ventspils pilsētas vēsturiskā centra daļā.

Lēmums pieņemts, izvērtējot pilsētas iedzīvotāju un uzņēmēju priekšlikumus. Prognozēts, ka pieņemtais lēmums turpmāk nodrošinās un paplašinās sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu pieejamību un veicinās tūrisma nozares pilnveidošanu un attīstību.

Atvieglojuma saņemšanai pretendentiem būs jāizpilda vairāki nosacījumi – telpām jāatbilst normatīvajos aktos noteiktajam lietošanas veidam, atvieglojumus nevarēs saņemt, ja ēkā tiks veikta azartspēļu organizēšana, tāpat pretendentiem nevar būt nekustamā īpašuma nodokļa parāds.

Ventspils pilsētas vēsturiskā centra daļa, kurā ir iespējams saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus, ir noteikta saistošo noteikumu pielikumā. Jāatzīmē, ka šobrīd vecpilsētā darbojas ap 20 sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji.

Saistošo noteikumu „Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā” grozījumi stāsies spēkā pēc saskaņošanas ar LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, pēc to publicēšanas „Latvijas Vēstnesī” un būs pieejami Ventspils pilsētas portālā un Iedzīvotāju informācijas centrā.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -2
    codah 17.06.2019, 15:51:39

    Un kā ar nodokļu atvieglojumiem tiem, kas cauru gadu kopj pieguļošo teritoriju (trotuārus, grāvjus, zālienu) ?

  • -1
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 18.06.2019, 16:50:20

    Atbild Finanšu nodaļa:
    Ierosinājums par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem Vecpilsētā tika saņemts no vairākiem šīs nozares komersantiem iepriekšējos gados Uzņēmējdarbības attīstības veicināšanas komisiju sēdēs. Lai arī nekustamā īpašuma nodoklis neveido būtiskāko izmaksu daļu sabiedriskās ēdināšanas komersantiem, jācer, ka pašvaldības sniegtais atbalsts veicinās esošo ēdinātāju servisa kvalitātes attīstību, kā arī arvien jaunu ēdinātāju klāsta pieaugumu šajā pilsētas teritorijas daļā.

  • -1
    c+ 19.06.2019, 01:58:26

    Domes Finanšu nodaļai

    Teksts 'neveido būtisku izdevumu daļu' kopā ar 'jācer' ir vienkārši fantastisks! Jūs vispār esat ko konkrēti vērtējuši vai vienkārši uz zila gaisa atlaides iedevāt? Algu saņemat par minējumiem, izteiktām cerībām vai konkrētiem vērtējumiem?

  • -1
    c+ 19.06.2019, 02:01:56

    >> codah
    Tie i tālāk var turpināt rakties pa grāvjiem un slīpēt svešus trotuārus. Vecpilsētā atrodies? Nē? Tad saņem NĪN rēķinu 30 EUR apmērā + automātisku uzrēķinu no tiesas izpildītāja 60 EUR apmērā. Visi esot informējuši, un nevienu neinteresē, ka neesi neko saņēmis.

  • -1
    Cuca 17.06.2019, 15:54:23

    Vai alus bārs arī ir ēdināšanas uzņēmums?

  • -2
    qwerty 17.06.2019, 16:01:55

    Alus-šķidrā maize:):):)

  • -4
    keda 17.06.2019, 16:47:04

    Tur tak zivis un zupas arī dod, par ko ta ne :)

  • -1
    c+ 19.06.2019, 01:55:45

    Pag, pag, vecpilsēta tak mums ir prestižs rajons! Ar ko tie uzņēmumi, kas tur strādā ir labāki par tiem, kas darbojas citos pilsētas rajonos?! Pārventā vai Krievlaukos ir labāk? Un Gāliņciemā? Kādi kritēriji diskriminēt vienus uz citu rēķina?

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 20.06.2019, 08:29:34

    Atbild Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļa:
    Ventspils pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam rīcības virziena “Ērts, pievilcīgs, inovatīvs pilsētas labiekārtojums” ietvaros ir noteikts uzdevums “Veidot Vecpilsētu par “pilsētas sabiedrisko centru””. Kā viens no pasākumiem uzdevuma izpildei ir noteikts “Veicināt sabiedrisko funkciju un apdzīvotības veidošanos Vecpilsētā”.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: