Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā risinājās pasaules čempionāts galda hokejā, kurā pie medaļām tika arī ventspilnieki, mājās pārvedot sudraba un bronzas godalgas.

Sporta kompleksā Raubičos, kas atrodas netālu no galvaspilsētas, sacentās vairāk nekā 200 dalībnieku no Krievijas, Latvijas, Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Ukrainas, Dānijas, Igaunijas, Lietuvas, Ungārijas, Kanādas, Vācijas, Norvēģijas, Izraēlas, Kazahstānas un Baltkrievijas. Latvijas izlases sastāvā šajā čempionātā spēlēja seši mūsu pilsētas spēlētāji Laima Kamzola, Elēna Rācenāja, Elvis Arhinovičs, Eliāns Ēdelis, Elvijs Siliņš un Guntis Ernšteins.

Pirmās čempionātu uzsāka komandas. Diemžēl sieviešu komandai Baltkrievijā neizdevās aizstāvēt pirms diviem gadiem Čehijā izcīnīto čempiones titulu. Šoreiz nācās samierināties ar bronzas medaļām, palaižot sev priekšā Krievijas un Ukrainas izlases. Mūsu sieviešu izlasi pārstāvēja ventspilnieces Laima Kamzola un Elēna Rācenāja. Vēl vienu bronzas medaļu Latvijai atnesa junioru izlase, kas tāpat piekāpās tikai Ukrainas un Krievijas vienaudžiem. Izlases sastāvā spēlēja arī Elvis Arhinovičs. Savukārt veterānu komandu sacensībā mūsu izlase palika uzreiz aiz godalgotā trijnieka, bet tās sastāvā startēja arī Guntis Ernšteins.

Pēc komandu cīņām tās pašas nominācijas dalīja medaļas individuālajā konkurencē. Šeit par sensāciju parūpējās ventspilniece Laima Kamzola (attēlā pa kreisi). Grupu turnīrā Laima bjioa trešā un kvalificējās čempionāta ceturtdaļfinālam, kurā veica jaunu ierakstu Ventspils galda hokeja vēsturē, ar rezultātu 4:0 (4:2; 3:2; 2:1; 3:0) uzveicot igaunieti Veroniku Sačoku un iekļūstot pusfinālā. Tajā diezgan sīvā cīņā tika pārspēta patreizējā Latvijas čempione Krista Annija Lagzdiņā ar rezultātu 4:2 (3:1; 1:4; 1:3; 3:1; 5:4; 2:1(P)). Finālā Laimai pretī stājās daudz pieredzējušākā un titulētākā Marija Saveļjeva no Igaunijas, kas bija pārāka četros mačos (4:2, 2:1 (P), 2:0, 3:1). Līdz ar to Laima pirmo reizi Latvijas un Ventspils galda hokeja vēsturē izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionātā sieviešu nominācijā! Elēna Rācenāja ieņēma septīto vietu. Junioru konkurencē 13.vietu izcīnīja Elvis Arhinovičs, bet pasaules čempiona godā tika Antons Umanskijs no Ukrainas. Guntis Ernšteins ieņēma 44. vietu starp vecmeistariem.

Sacensību otrajā dienā tika izcīnīts viens medaļu komplekts komandu sacensībā prestižajā Open nominācijā, kā arī tika noskaidroti trešās dienas finālisti Open konkurencē. Starp desmit komandām Latvijas izlase izcīnīja bronzas medaļas, svinot uzvaru pār Somijas izlasi, bet izlases sastāvā startēja Elvijs Siliņš un Eliāns Ēdelis. Pirmajā kārtā jeb grupu turnīrā Elvijs ieņēma 7. vietu savā grupā, bet Eliāns – 11, kas nodrošināja abiem spēlētājiem pirmo jeb augstāko divīziju sacensību otrajā kārtā. Viena punkta un vietas starpība šķīra Elviju no dalības pasaules čempionāta izslēgšanas turnīrā. Augstāko līgu Elvijs noslēdza ar 17.vietu, Eliāns 22.vietu, kas čempionāta kopvērtējumā attiecīgi deva 49. un 59. vietu.

Sacensību pēdējā dienā tika noskaidroti čempioni prestižajā Open klasē, kā arī U13 un 50+ nominācijās, kurās ventspilnieki pie galdiem nestājās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: