Ventspils pilsētas domē apstiprināti grozījumi 2019. gada budžetā, bet būtiskākie grozījumi saistīti ar Izglītības un zinātnes ministrijas vienpusējo atkāpšanos no sadarbības līguma 1,55 miljonu eiro apmērā.

Sadarbības līgums ar ministriju paredzēja īstenot valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstības projektu Olimpiskājā centrā Ventspils. Lai nodrošinātu no valsts budžeta finansējuma plānoto un uzsākto objektu pabeigšanu, budžeta grozījumos iekļauts pašvaldības finansējums 247 000 eiro apmērā uzsākto infrastruktūras attīstības projektu īstenošanai, bet pārējo infrastruktūras projektu realizāciju atliekot līdz turpmāko lēmumu pieņemšanai.

Papildus 2019. gadā plānoti ieņēmumi no valsts un ārvalstu finansējuma projekta Ziemeļkurzemes kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšana, eksponēšana un tūrisma piedāvājuma attīstība un Asistentu pakalpojumi personām ar īpašām vajadzībām realizācijas. Tāpat valsts finansējums plānots Eiropas parlamenta vēlēšanu nodrošināšanai un mērķdotācijai, kas paredz segt izdevumus pašvaldības autoceļu uzturēšanai. Kopumā no valsts finansējuma plānots piesaistīt 323 000, bet pašvaldības budžeta iestādes plāno papildus ieņēmums 366 000 eiro apmērā.

Ņemot vērā, ka 2019. gadā ir apgrūtināta kredītlīdzekļu piesaiste, no budžeta tiek izslēgti izdevumi no piesaistītajiem kredītresursiem par 1,8 miljoniem eiro, bet daļa no plānotajiem objektiem tiek realizēta ar pašvaldības finansējumu 224 000 eiro apmērā, pārējos objektus uz laiku atliekot.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: