Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vairākums izskatīšanai pirmajā lasījumā atbalstīja opozīcijas deputātu virzīto likumprojektu, kas paredz atbrīvot daudzbērnu ģimenes no pienākuma maksāt lielāku nodokli par transportlīdzekli ar motora tilpumu virs 3500 kubikcentimetriem.

Ja Saeima nolems atbalstīt šīs izmaiņas, tām vēl būs nepieciešams rast 27 000 eiro, norāda Finanšu ministrijā.

Atsevišķi koalīcijas politiķi gan esot neapmierināti ar situāciju, ka Budžeta komisijā vairākuma atbalsts likumprojektam esot pausts vēl pirms finansējuma avota atrašanas.

Grozījumus "Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā" iesnieguši deputāti Jūlija Stepaņenko, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Didzis Šmits un Karina Sprūde.

Politiķi skaidro, ka grozījumi jāveic, lai atceltu netaisnīgu attieksmi pret daudzbērnu ģimenēm, kuriem ir šāds transportlīdzeklis. Vismaz 183 daudzbērnu ģimenēm ikgadējie transportlīdzekļa nodevas maksājumi no 1. janvāra ir pieauguši par 150 eiro, vērš uzmanību deputāti.

Nodokļa sloga palielināšana daudzbērnu ģimenei, kurai šāda auto lietošana ir ikdienas nepieciešamības, nevis luksusa lieta, ir netaisnīga, akcentē parlamentārieši.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    gg65 18.06.2019, 12:29:48

    Interesanti kā lielmotora auto daudzbērnu ģimenei skaitās ikdienas nepieciešamības lieta? Te jau ir skaidrs, ka runa ir par amerikāņu Voyageriem ar 3.6l benzīna motoriem. A kas liedz pirkt jebkura cita ražotāja 7vietīgus auto ar benzīna/dīzeļa dzinējiem zem 3l? Nekas :)

  • -4
    SantaS 18.06.2019, 14:30:32

    Varbūt nevajag steigties komentēt rakstu, ja nezin, ko nozīmē daudzbērnu ģimene. Pirmkārt jāņem vērā, ka katram sēdeklim jābūt aprīkotam ar diogonālo drošības jostu. Bez tam ir ļļļoti daudz mantu. Man ir tikai trīs bērni, bet, lai ar viņiem izbrauktu kaut uz laukiem, jāņem līdzi rati, lielajiem trīsriteņi vai dipdapi, mazajam saliekamā gultiņa un vēl daudz drēbju, pamperu utt.utjp. Nepārspīlējot. Kur nu, ja ģimene ir vēl lielāka. Esam mēģinājuši, bet 7vietīgajā visi vienkārši nesalienam.

  • 0
    Krišs Daugulis 18.06.2019, 20:20:10

    Tikai nevaig, ja! Es pa logu labi redzu, kā jūs tur "lienat" un cik dapadadapus līdzi ņemat...

  • -2
    Latvija pāri visām! 18.06.2019, 19:10:04

    Tikai pie mums visu mēdz tā samežģīt. Līdzīgi kā ar nodokļu sistēmu vispār.
    Tad atbrīvo daudzbērnu ģimenes no auto nodokļa kā tāda.
    Bet ne - cilindru tilpumu šie mērīs, pajoliņi.

  • 0
    Nka 19.06.2019, 08:20:35

    Ventspili vusmaz uz lielaku atlaidi menesbiletem berniem ir daudzbeenu gimenem,kur ir 5 un vairak bernu.Kautgan daudzbernu gimene skaitas ko 3 berniem.Seit nav noprecizets,kadu gimeni uzskata par daudzbernu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: