No 21. līdz 30.jūnijam Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notiks II Eiropas Spēles, kurās piedalīsies 4000 vasaras sporta veidu pārstāvji no 50 Eiropas valstīm. Latvijas komandas sastāvā iekļauti 52 sportisti, kuri startēs 13 sporta veidos.

Delegācijas sastāvā iekļauti trīs Ventspils Olimpiskās vienības sportisti Madara Palameika (šķēpa mešana), Lauma Grīva (tāllēkšana) un Jānis Leitis (400m skriešana).

Viskuplāk Latvija II Eiropas Spēlēs Minskā būs pārstāvēta vieglatlētikā, kur Eiropas izlašu komandu sacensībās Latvija piedalīsies ar pilnu komandu – 15 sportistu sastāvā. Latvija II Eiropas Spēlēs Minskā piedalīsies arī ar divām 3x3 basketbola komandām – sievietēm un vīriešiem. Pieci sportisti būs pārstāvēti kanoe sacensībās, četri startēs šosejas riteņbraukšanā, pa trīs piedalīsies boksa turnīrā un cīņā, divi mūsu pārstāvji būs arī šaušanas sacensībās, bet pa vienam sportistam no Latvijas būs badmintona, džudo, karatē, loka šaušanas, sambo un vingrošanas sacensībās.

Eiropas Spēles ir starptautiskas kompleksas sacensības, kuras tiek organizētas reizi četros gados un tajās piedalās sportisti no visas Eiropas. II Eiropas Spēlēs Minskā sacensību programmā ir iekļauti 15 sporta veidu 23 disciplīnas.

Plašāka informācija par II Eiropas Spēlēm Minskā, kā arī sacensību programma un rezultāti pieejama šeit: minsk2019.by/en

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: