Pēc Līgo svētkiem Ventspilī tiks uzsākti vairāki pilsētvides apgaismojuma infrastruktūras uzlabojuma darbi, paredzot izbūvēt energoefektīvu apgaismojumu virs atsevišķām gājēju pārejām Katoļu ielā un pārbūvējot apgaismojumu Sarkanmuižas dambī, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Lai uzlabotu redzamību krustojumos un nodrošinātu gājēju un velobraucēju drošību diennakts tumšajā laikā, virs gājēju pārejām Bērzu un Katoļu ielu krustojumā tiks izbūvēti četri jauni energoefektīvi LED apgaismojumi. Savukārt Sarkanmuižas dambī no Brīvības ielas līdz Lauku ielai paredzēts veikt apgaismojumu balstu nomaiņu uz 12 jauniem balstiem, kā arī veikt jaunu apgaismojuma kabeļlīnijas izbūvi.

Apgaismojuma izbūves darbi tiks veikti līdz augusta beigām. Būvdarbu laikā minētajos posmos iespējami nelieli un īslaicīgi satiksmes ierobežojumi, tādēļ ceļu satiksmes dalībnieki tiek aicināti ievērot pagaidu ceļa zīmes.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde ''Ventspils Komunālā pārvalde'' ik gadu veic dažādus apgaismojuma infrastruktūras uzlabojuma darbus, lai iedzīvotājiem sniegtu iespēju dzīvot ērtā, drošā un patīkamā pilsētvidē.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Persona 22.06.2023, 11:51:14

    Manā ieskatā obligāti un steidzamā kārtā izbūvēt apgaismojumu uz Tārgales ielas pāreju, pie pārventas pamatskolas. Vai arī visas ielas garumā nomainīt uz LED. Rudenī un ziemā, iela pati par sevi ir ļoti tumša. Ja visas ielas garumā būtu LED, iela būtu jau gaišāka, jo tomēr baltā gaisma un tagadējā oranžā, ir liela starpība

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 22.06.2023, 14:07:26

    Informējam, ka Tārgales ielā jau 2015. gadā tika uzstādītas LED lampas, taču, tā kā tās ir vecākas paaudzes LED lampas, tad tām nav tik spēcīga gaismas atdeve kā jaunajām tehnoloģijām, tomēr ar tām tiek nodrošināts prasībām atbilstošs apgaismojuma spilgtums. Savukārt ierosinājums par gājēju pāreju izgaismošanu tiks ņemts vērā, izskatot turpmākos ielu apgaismojuma infrastruktūras uzlabojumu darbus. Paldies par ierosinājumiem!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: