Otrdien, 4. jūlijā, plkst. 18 Pārventas bibliotēkā notiks fotogrāfa un bijušā jūrnieka Daiņa Rozentāla fotogrāfiju izstādes “Jautājiet jūrniekiem par jūru” atklāšana.

Fotoizstādei izvēlēts vienkāršs, īss, bet ļoti kodolīgs japāņu sakāmvārds: "Jautājiet jūrniekiem par jūru!". Eksotiskajai un tālajai zemei Japānai, kuru no visām pusēm apskauj okeāns, šis it kā vienkāršais sakāmvārds ir neatņemama vērtība, jo kam gan vēl, ja ne japāņiem no senseniem laikiem ir pamats tā teikt, uzsver Rozentāls.

Arī mūsu zemei Latvijai ir likteņa dota jūra: dārgums, kas ne visiem ticis. Jūlijā, gadskārtējā jūrnieku un zvejnieku svētku laikā, kad varenais jūras valdnieks Neptūns kāpj krastā, aicinot svinēt Jūras svētkus, ventspilnieks Dainis Rozentāls savā jubilejas gadā nolēmis dalīties ar saviem dzīves mirkļiem, kas biezā slānī iekrājušies fotoarhīvā.

Bērnībā viņš juties kā dullais Dauka, kurš gribēja nokļūt aiz horizonta, lai ieraudzītu pasauli. Jaunībā Dainis devās jūrā un gluži kā Kolumbs piestāja dažādās pasaules ostās. Tagad viņš jūtas kā Robinsons Krūzo, kurš no savas ikdienas salas dodas vērot jūru, kura katru reizi ir citāda, mūžīgi mainīga, kā nebeidzams stāsts vai seriāls ar krāsu un noskaņu sižetiem.

Izstāde Pārventas bibliotēkā būs skatāma līdz 3. augustam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: