Kad Jāņu nakts būs pagājusi, deju ansamblis ''Liedags'' aicina ģimenes uz bērnu deju koncertu ''Sien māmiņa man jostiņu, ieved mani sētiņā'' 25. jūnijā plkst. 11 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15. Bērnu parkā ''Fantāzija''.

Ventspils Kultūras centra Tautas deju ansamblis ''Liedags'' ir pazīstams un talantīgs deju kolektīvs, kas ir pelnījis atzinību ne tikai savā pilsētā, bet arī visā Latvijā. Ansambļa vadītāja Inga Liepiņa ir deju skolotāja ar bagātu pieredzi, kura ar mīlestību audzina bērnos un jauniešos interesi par tautas deju. ''Liedags'' izceļas ar enerģiskām deju izrādēm, kur dejotāji ne tikai atspoguļo kultūras bagātību un dzīvesveidu, bet arī caur mākslu un kustību iemieso tautas gudrību.

Pēcjāņu dienā turpinās dabas bagātības un dzīvības atjaunošanas svinēšana. Šajā dienā tiek veikti dažādi rituāli un tradīcijas, kas saistīti ar dziedināšanu un aizsardzību. Senči vija vainagus no atlikušajiem zariem un ziediem, izmantojot tos aizsardzības un labestības rituālos. Pēcjāņu dienā turpināja ziedu vākšanu, dziedāja un dejoja, lai saglabātu svētku noskaņu un sajustu saikni ar dabu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: