Otrdien Ventspils ostā notiks Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta un Ventspils brīvostas pārvaldes organizētās naftas piesārņojuma seku likvidācijas mācības Oilex Ventspils 2022.

Mācībās Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (Maritime Rescue Co-ordination Centre, MRCC Rīga) saņems mācību trauksmes signālu no Ventspils ostas reidā noenkurota kuģa par negadījumu, kura rezultātā no kuģa ir notikusi būtiska apjoma naftas produktu noplūde. Noplūdes seku novēršanā iesaistīsies Patruļkuģu eskadras krasta apsardzes kuģis KA-14 Astra, Jūras incidentu novēršanas vienība un Ventspils brīvostas pārvaldes kuģi Neptūns.

Mācību mērķis ir uzturēt un pilnveidot valsts gatavību reaģēt uz kuģu negadījumiem, lai vides piesārņošanas gadījumā spētu efektīvi ierobežot piesārņojumu un iespējami ātri novērst kaitējumu videi. Mācību laikā kuģis KA-14 Astra tiks aprīkots ar naftas produktu vākšanas aprīkojumu un imitēs naftas savākšanu no ūdens virsmas, iepakošanu speciālos maisos, lai nodotu tos kuģim Neptūns nogādāšanai uz ostas attīrīšanas iekārtām.

Krasta apsardzes dienests ik gadu sadarbībā ar Latvijas ostām rīko vairākas piesārņojuma novēršanas mācības. Šādas mācības nepieciešamas, lai nepārtraukti pilnveidotu Jūras spēku spēju likvidēt avāriju sekas, tajā skaitā novērst jūras vides piesārņošanu ar naftas produktiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Pornieks 20.06.2022, 14:17:59

    Vispēr jau reti vērtīga doma : likvidēt Lielā Lāča zvaigznāju kamēr tas atspoguļojas Blatijas jūrā!

  • -1
    Pornieks 20.06.2022, 14:19:31

    Jo ziņās ziņo ka Melnajā jūrā jau ārkārtīgi izplatījies esot Lielais Melnums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: