Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) attīstības biedrība sniedz atbalstu Ukrainas bēgļu ārstēšanai, informē PSKUS Komunikācijas daļas vadītāja Janita Veinberga.

Pēc viņas paustā, kopš marta Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā ir iespēja saņemt akūtās zobārstniecības pakalpojumus, kuru apmaksu veic no attīstības biedrības atvērtā ziedojumu konta.

Akūtās zobārstniecības pakalpojumi pēc iepriekšēja pieraksta pieejami Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūtā, PSKUS un SIA "Medical Group Dens". Šobrīd tiek gatavoti līgumi par zobārstniecības pakalpojumu sniedzēju skaita papildināšanu.

Veinberga informēja, ka no jūnija ir pieejams jauns atbalsta veids Ukrainas civiliedzīvotājiem - sadarbībā ar aptieku uzņēmumu AS "Sentor Farm Aptiekas" rasta iespēja daļu ziedojumu novirzīt zāļu un medicīnas preču iegādei.

Atbalsts tiek noteikts līdz 100 eiro mēnesī vienai personai, un to var saņemt, pamatojoties uz ārsta izsniegtu recepti ar īpašu norādi. Tas nozīmē, ka atbalsts tiek piešķirts personām, kas ir Ukrainas civiliedzīvotāji un ir reģistrējuši savu uzturēšanos Latvijā, kā arī atbalsts tiek sniegts medikamentu un medicīnas preču iegādei, kas iegādātas pret ārsta izrakstītu recepti.

Pabalsts netiek piešķirts valsts kompensējamo medikamentu iegādei. Šobrīd šāda veida atbalstu ir iespēja piešķirt ārstiem, kuri pārstāv PSKUS, Daugavpils reģionālo slimnīcu, Vidzemes slimnīcu, Liepājas reģionālo slimnīcu, Ventspils poliklīniku, kā arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas sertificētajiem ārstiem. Par šādas sadarbības formas iespēju šobrīd lemj vēl virkne ārstniecības iestāžu Latvijā.

Līdzīga sadarbība šobrīd uzsākta ar SIA "E.Gulbja laboratorija", kur Ukrainas civiliedzīvotājiem ir iespēja apmaksāt laboratorisko izmeklējumu veikšanu līdz 50 eiro mēnesī vienam pacientam.

Veinberga atgādina, ka PSKUS attīstības biedrības atvērtajā kontā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti specifiski Ukrainas bēgļiem - ārstniecībai un rehabilitācijai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: