Sestdien, 30. aprīlī jau 15. reizi pēc kārtas visā Latvijā norisināsies Lielā Talka, kurā tradicionāli piedalās arī Ventspils pašvaldība, aicinot ikvienu rūpēties par vides sakopšanu un saudzēšanu, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti piedalīties talkā, iesaistoties vides sakopšanā Pārventas meža masīvā aiz bērnu parka ''Fantāzija'' līdz jūrai, kā arī meža masīvos no Vasarnīcu ielas līdz jūrai, aicinot maisus atstāt redzamā vietā piebraucamā ceļa malā. Talka norisināsies arī citos mazākos posmos, kā Saules ielā un Vecajā Staldzenes ceļā.

Jebkurš interesents, kurš vēlas piedalīties talkā, kā arī lai pieteiktu savu izraudzīto talkošanas vietu, tiek aicināts sazināties ar Ventspils Komunālās pārvaldes talkas koordinatoru pa tālruni 29471342, lai varētu saņemt maisus talkošanai un saskaņotu vietas, kur šie maisi tiks novietoti. Lielā talkas dienā savu dalību ir pieteikušas arī vairākas aktīvas skolas, kā Pārventas pamatskola, 1. pamatskola un 4. vidusskola.

Lielās takas ietvaros ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts veikt sakopšanas un labiekārtošanas darbus gan savas mājas, gan pašvaldības teritorijā. Savukārt par Lielās Talkas 2022 vadmotīvu šogad izvēlēts skolēnu konkursa laureātu sauklis ''Celies, posies, iesaisties!''. Tuvojoties talkai, tiks atvērtas Lielās Talkas kartes, kurās būs iespējams atzīmēt savu atkritumu savākšanas un labiekārtošanas talku.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    Larijs Kukarans 22.04.2022, 14:04:37

    Paši piemēslo,un tad lasa un lielās,re,kādi mēs malači,cik daidz mēslu salasījām.Varbūt labāk nemēslot?Ģimenē un skolā mācīt,ka nevajag piemēslot?

  • -4
    Lielais Kretīns 22.04.2022, 16:09:00

    Whoa, tik ģeniāla ideja, kā par to agrāk neviens nebija iedomājies?

  • -2
    Larijs Kukarans 22.04.2022, 21:10:02

    Tāpēc,ka viss ģeniālais ir vienkāršs,nu,bet spriežot pēc tava segvārda,nav jēgas tev ko skaidrot,kā daudziem te:)

  • -2
    Lielais Kretīns 23.04.2022, 15:13:37

    Diemžēl ieteiktu nedaudz padomāt, jo tomēr nedzīvojam teorētiskajā pasaulē, bet reālajā.

    Man žēl, ka tev nav tāds izglītības līmenis, lai saprastu sarkasmu, bet atšķirībā no tevis paskaidrošu kas un kā ir reālajā pasaulē :)

    Protams, ja visi beigtu mēslot problēmas nebūtu, bet diemžēl šis ir nesasniedzams mērķis. Valsts ir veidojusi akcijas, rādījusi reklāmas un vēl jau bija tas cūkmena projekts, bet tas situāciju neuzlaboja.

    Tāpēc ir arī talkas, lai citu cilvēku nedarbus vērstu pa labu :) Citās valstīs to dara cietumnieki, bet nu te tā nav, vismaz es to neesmu novērojis.

  • 0
    Heinrich 23.04.2022, 16:23:42

    Neredzu iemeslu,kādēļ man vajadzētu sakopt Pārventas krievu (pārsvarā!) piemēsloto mežu!
    ""Pat suns neķēzās tai vietā, kur gulējis," čiekurkalnietis lādas, "tikai krievs!"" (A.Grīns,"Dvēseļu putenis")

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: