Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs atsāk tūrisma sezonu Irbenes radioteleskopu kompleksā un gaida ciemos interesentus. Interesentiem būs iespēja apskatīt unikālo infrastruktūru un uzzināt aizraujošu informāciju gan par to, kā radioteleskopi tika izmantoti pagātnē, gan to, kādiem ļoti augstas klases zinātnes pētījumiem tie tiek izmantoti mūsdienās.

Apmeklējot radioastronomijas centru, ekskursijai jāparedz laiks aptuveni no vienas līdz pusotrai stundai. Ekskursijas iepriekš jāpiesaka, tās paredzētas grupām un notiek tikai kopā ar gidu. Interesentiem būs iespēja apskatīt radioteleskopu kompleksu - 32 metru diametra parabolisko antenu un tās infrastruktūru, izstaigāt 700 metrus garo pazemes tuneli, kas savieno radioteleskopus, kā arī apskatīt RT-8 torni, kurā izvietota ekspozīcija par antenu RT-16 un RT-32 vēsturisko darbību. Tāpat varēs apskatīt turpat blakus esošo 16 metru diametra antenas šķīvi, kurš novietots uz zemes un pieejams interesentu apskatei.

Ventspils Augstskolas Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas Centrs ir zinātnes izglītības centrs, kas specializējies augstas kvalitātes nākotnes pētniecisko pakalpojumu īstenošanā kosmosa tehnoloģiju un signālapstrādes zinātnes jomās. Tas sniedz būtisku ieguldīju Latvijas zinātnes attīstībā, īstenojot pasaules mēroga pētījumus.

Ekskursiju pieteikt aicinām vismaz trīs dienas iepriekš.

Pieteikties var e-pastā infovirac@venta.lv vai zvanot +371 29230818.

Vairāk informācijas www.virac.eu

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: