Nolūkā uzlabot pilsētas apgaismojumu, lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību diennakts tumšajā laikā, vairākās vietās pilsētā ir uzsākti jauna apgaismojuma izbūves darbi, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Šonedēļ tika uzsākta apgaismojuma izbūve virs gājēju pārejas Jūras ielā pie Andreja ielas, lai uzstādītu energoefektīvus LED gaismekļus un veiktu esošās gājēju pārejas seguma pārbūvi. Šobrīd ir pabeigta kabeļu izbūve un apgaismojuma pamatu uzstādīšana. Arī Lidotāju ielā no Ozolu ielas līdz Saldus ielai tiek veikta jauna ielas apgaismojuma uzstādīšana ar deviņiem mūsdienīgiem LED gaismekļiem. Arī šeit ir pabeigta kabeļu izbūve, novecojušā ielu apgaismojuma demontāža un apgaismojuma pamatu uzstādīšana.

Savukārt gājēju pārejai Talsu ielā pie bērnu parka "Fantāzija" ir pabeigta apgaismojuma balstu izbūve un LED gaismekļu uzstādīšana, bet Raiņa ielā pie Kuldīgas ielas iedzīvotāju drošībai ir uzlabots krustojuma apgaismojums, uzstādot trīs jaunus LED gaismekļus un veicot papildus apgaismojuma balsta izbūvi. Bet Jūras ielā 36 šobrīd tiek veikta kabeļu izbūve, lai uzstādītu 14 jaunus gaismekļus ēkas fasādes izgaismošanai, piecus gaismekļus karogu mastu izgaismošanai, kā arī viens gaismekli stēlas izgaismošanai.

Aizvadītajā gadā Ventspilī šāda tipa LED apgaismojums tika ierīkots vairākos daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos, Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā ''Fantāzija'', virs gājēju pārejām Lauku ielā un Raiņa ielā pie Sarkanmuižas dambja, Krievlauku dzīvojamo māju rajonā, kā arī laivu nolaišanas vietā pie Ventas. Ventspils Komunālā pārvalde katru gadu strādā pie infrastruktūras attīstības programmas, lai iedzīvotājiem sniegtu iespēju dzīvot ērtā, drošā un patīkamā pilsētvidē.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 01.04.2022, 15:23:17

    Prēkš drōšib neir vaidziks uzlabot Apgaismojum.
    Prēkš drōšib vaidziks,le katers nēsat līdz kād gruntig Ieroc.Vislabak šaujam,tig prēkš tō būt vaidzig tō Šein/Atļaušan.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: