Kas slēpjas aiz Olimpiskā zelta, kurš to ir pelnījis, kurš nē? Tas ir jautājums, ko retais uzdot, jo atbilde nav rožaina, tas ir smaga darba ceļš, kurā ir jāsastopas ar ne vienu vien grūtības šķērsli. ''No Ghetto uz Olimpisko zeltu'' ir sāgas ''No Ghetto uz Olimpiādi'' otrā, noslēdzošā daļa, kurā skatītājiem ir ļauts ielūkoties 3x3 izlases garajā ceļā līdz zelta medaļai.

5. aprīlī ForumCinema norisinājās filmas pirmizrāde, uz kuru tika aicināti gan paši 3x3 izlases puišu un viņu komandas biedri, ģimene, kā arī basketbola saimes cilvēki.

Šajā filmā atspoguļots īstais un skaudrais stāsts par ceļu uz zelta medaļu, kas noteikti nebija rozēm kaisīts. Savienības liktie šķēršļi, piedāvātie līgumi un emocionālais spiediens bija tās lietas, kuras varēja pārlauzt puišu sapni, bet tas nenotika. Saliekot kopā pareizos cilvēkus, izveidojot ķīmiju savā starpā, 3x3 izlases kļuva nevis par komandu, bet par ģimeni, kurā viens par visiem un visi par vienu.

Filmas scenārija autors ir Edgars Gertners, kurš bija arī klātesoša filmas pirmajā daļā, tāpēc nebija jautājumu par to, kurš būs noslēdzošās daļas radošais prāts.

Uz jautājumu, kāpēc skatītājiem būtu jāredz šī filma Edgars atbild ar lielu pārliecību, ''Šis ir mūsu laiku, mūsu laikmeta lielākais un dižākais panākums sportā, jo Olimpisko zeltu izcīnīja parasti džeki no Grīziņkalna. Ar ''parasti'' es gribu teikt nevis, ka viņi ir slikti vai vienkārši, bet viņi ir tādi paši cilvēki, kā mēs visi, kuri ikdienā cīnās ar savām problēmām, vājībām, kārdinājumiem, taču viņi tiem spēja tikt pāri. Viņi spēja sasniegt savu sapni. Šie džeki tiešām iedvesmo mūs kā tautu, visus kopā kļūt mērķtiecīgākiem, vairāk noticēt sev, saliedēties. Es domāju, ka tas ir stāsts, kas uzdzen patīkamu zosādu, tāpēc ir jānāk un jāskatās. Ir jābauda! Uzvaras ir jābauda!''

Par katru uzvaru ir jāpriecājas un jāsvin, jo tas vien nozīmē, ka mērķis ir izpildīts, un ieguldītais darbs ir atmaksājies. Filmas režisors Rolands Rekke, kā vienu no uzvaras atslēgām uzskata arī pareizā laika un vietas esamību.

Šobrīd 3x3 izlase jau gatavojas nākamajām Olimpiskajām spēlēm, un ceram, ka zelta četrinieku redzēsim arī Parīzē!

Filma no 13. aprīļa būs redzama arī Kino Rio!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: