Sestdien, 26. martā no plkst. 20.30 līdz 21.30 Ventspils pilsēta piedalīsies globāli lielākajā vides akcijā - Zemes stundā, kad ikviens tiek aicināts rūpēties par apkārtējo vidi, izslēdzot apgaismojumu mājās vai darba vietā, tādejādi kopīgi iestājoties pret klimata pārmaiņām.

Atzīmējot Zemes stundu un atbalstot tā norisi, Ventspils Komunālā pārvalde šajā laika posmā izslēgs apgaismojumu Lielajā laukumā pie koncertzāles ''Latvija'' un strūklakas ''Fregate ''Valzivs''''. Šī gada sauklis ir ''Veidosim mūsu nākotni!'', tādēļ Ventspils pašvaldība aicina ikvienu ventspilnieku piedalīties akcijā, savās mājās vai darba vietā izslēdzot vai pēc iespējas samazinot ārējo apgaismojumu un elektroenerģijas patēriņu, lai pievērstu uzmanību vides problēmām.

Pasaules Dabas Fonds akcijas ietvaros rīko konkursu ''Klimata vēstnieks'', organizē izglītības pasākumus skolās un uzņēmumos, aicina valsts institūcijas, pašvaldības un uzņēmumus piedalīties ''Zemes stundā'', atbalstot akciju informatīvi, aktualizējot vides jautājumus darbinieku, partneru, klientu vidū un simboliski samazinot apgaismojumu. Iedzīvotāji un viedokļu līderi sociālajos tīklos tiek aicināti popularizēt vēstījumu par globālo dabas daudzveidības krīzi un to, ko katrs individuāli var darīt, lai to mazinātu.

Zemes stunda aizsākās Sidnejā 2007. gadā, un šodien tā ir kļuvusi par pasaulē lielāko vides akciju, iedvesmojot indivīdus, kopienas, uzņēmumus un organizācijas vairāk nekā 190 valstīs un teritorijās īstenot nozīmīgus vides aizsardzības pasākumus.

Sīkāka informācija par Zemes stundu Pasaules dabas fonda mājas lapā: pdf.lv un Zemes stundas mājas lapā: earthhour.org.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: