Andrejs Piontkovskis, viens no nopietnākajiem un šobrīd pasaulē populārākajiem putinologiem, kura ekspertīzes ne vienmēr ir patīkamas, toties precīzas, intervijā žurnālistam Benam Latkovskim pauž, ka 3. pasaules karu varētu novērst 3 Baltijas valstu prezidentu vizīte ASV.

"Tagad šī cīņa ir beigusies un ir vienprātīgs visa ASV politikuma atbalsts stingrai pretKrievijas līnijai un palīdzībai Ukrainai. Bet! Nupat Baidens uzstājās Kongresā. Runa bija lieliska. Puse bija veltīta Ukrainai. Vairākkārt visi cēlās kājās un sarīkoja stāvovācijas. Pirmā lēdija apskāva Ukrainas vēstnieka sievu. Bet runa beidzās ar tām pašām muļķīgajām frāzēm: “no boots on the ground” Ukrainā, nenoteiksim “no fly zone”, bet svēti ievērosim 5. pantu. Viņi viltīgi mānās. Viņi šausmīgi nevēlas iet uz šo risku. Viņi jūs pievils. Viņi domā, ka viņiem nenāksies šos solījumus pildīt. Viņi domā, ka Putins iestrēgs Ukrainā."

"Man jautājums jums - vai Baltijas valstu līderi to, par ko mēs te runājam, saprot? Nepieciešams, lai viņi tagad steidzami trijatā brauc uz Vašingtonu un paskaidro Baidenam, kas notiks tālāk. Vajag apstādināt Putinu jau tagad. Baidoties iejaukties šodien, šī iejaukšanās tiek padarīta neizbēgama pavisam drīzā nākotnē. Baidenam jau daudz neizdevīgākā situācijā. Mums visiem kopā, to skaļi sakot, ir jācenšas apturēt Trešo pasaules karu."

Pilna intervija lasāma ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -3
    Cita ventspilniece. 05.03.2022, 10:47:01

    Nekādas žēlastības putinistiem un vienaldzīgajiem!
    Ir interesanti pavērot, kā ierāvušies, sakarā ar slepkavas Putina agresiju Ukrainā, visi šie antivakseri, šleseri, gobzemi, Satversmes “mainītāji”…un daudzi citi no šī mēslu kaudzes. Ja ir kas dzirdams, tad tikai atsevišķu indivīdu purkšķi apašbiksēs. Slava Ukrainai !

    /https://tautastribunals.eu/?p=61788/

  • -1
    mernigors 09.03.2022, 10:09:07

    Ko darīsim ar Latvijas, Lietuvas prezidentiem, ministru prezidentiem, kas nav uzskatījuši par vajadzīgu vienoties ar baidenu, kas varētu ietekmēt Tuvo austrumu valstu vadītājus palielināt naftas ieguves apjomus, lai cenas neaugtu tik dramatiski..... Ak jā- viņi sev kompensācija jau ir ielikuši sev algu palielinājumos. mums atliek tikai spraust lentītes....

  • -3
    Pareizais viedoklis 04.03.2023, 10:19:30

    Pirmkārt: Antivakseri jāraksta ar lielo burtu! Otrkārt: kāds antivakserismam sakars ar putlandi?!

  • -4
    Pornieks 05.03.2022, 14:13:06

    Tas ka trīs Baltijas valstis kaut ko izšķirs globālā mērogā škiet apšaubāms jo tā visa bija Krievijas Impērijas teritorija vēsturiski vai PSRS vēl pirms pusgadsimta. No otras puses - Latviešiem domāt plašāk par Latviju un abām kaimiņvalstīm ar ko tradicionāli vienoties tūdaļ - būtu derīgi. Ko līdz politiska domāšana un stratēģijas - viņas līdz karam ir novedušas; tikpat skaļi viena nogalēta cilvēka asinis vai viena sieviete palikusi zaldātiem par kāju pameslu brēc uz debesīm par to kas notiek un kas to spēj atlīdzināt nedz apturēt.

  • -3
    mernigors 06.03.2022, 09:27:06

    Nu par Baltijas valstu nozīmi - tas ir pat smieklīgi. No otras puses - Latvija atzina īpašumu tiesības, kas tika pārtrauktas PSRS okupācijas rezultātā un īpašumi tika denacionalizēti. Par Krievijas tiesībām uz Impērijas īpašumiem arī var spriest. Tāpat var spriest pat tautu pašnoteikšanās tiesībām un neatkarību no pasaulē zināmajām impērijām, tai skaitā Krievijas...Secinājums - tikai politiķu izpratne, spēja vienoties, sameklēt kompromisu var atrisināt šādus konfliktus... ja nespēj, tad vieta šādiem politikiem ir mēslainē. Neviena dzīvība nevienā pusē nav politiķu personīgo ambīciju vērta...Tā vietā šādi infantilie mums piedāvā agresīvu, karus izraisošu retoriku un slavina patriotus(reņģēdājus), kas karo vienā un otrā pusē. Un vēl - cik būs tādu, kas "uzvārīsies" tā visa rezultātā?

  • -6
    Pornieks 06.03.2022, 12:02:34

    Nevajadzētu pazaudēt no skata noteiktas prioritātes. Nekādas materiālas ērtības nespēj līdzināties cilvēka dzīvības vērtībai. Tas kurš meklē mieru nevar draudēt ar kodolraķetēm taču spiests rēķināties ar pretējās nometnes prāta neprātu, varaskāri un materiālo ieinteresētību.

  • -2
    mernigors 09.03.2022, 09:28:47

    Man liekas interesanti, ka ASV(Baidens), Lielbritānija, paziņojot, ka pārtrauks pilnīgu vai "daļēju" naftas importu, nav vienojušies Tuvajos Austrumos par ieguves apjomu palielināšanu? Jeb es vienīgais kaut ko nesaprotu? Tāpat taču nenacionalizē un nepārdod izsolēs Rietumos dzīvojošo oligarhu īpašumus. Faktiski visas sankcijas atsaucas uz cilvēkiem ar zemiem ieņēmumiem. Dīvaini gan....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: