Veiksmīgi noslēdzoties publiskajiem būvniecības iepirkumiem, vasarā tiks uzsākta iekšpagalmu labiekārtošana pie daudzdzīvokļu mājām P.Stradiņa ielā 9, Talsu ielā 7 un Sarkanmuižas dambī 21, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Lielākā daļa pilsētas iekšpagalmu atrodas māju iedzīvotāju īpašumā, tādēļ to labiekārtošana ir iedzīvotāju un māju pārvaldnieku iniciatīvas nopelns, kurai pateicoties tiek īstenota vēlme pēc uzlabotas un mūsdienīgas infrastruktūras savā pagalmā. Noslēdzoties būvniecības iepirkumiem, pie daudzdzīvokļu mājas P.Stradiņa ielā 9 plānots izbūvēt 143 m2 betona bruģakmens segas konstrukciju brauktuvei, 97 m2 betona bruģakmens segas konstrukciju ietvēm, veikt betona apmaļu uzstādīšanu un jaunas lietus ūdens kanalizācijas izbūvi 39 metru garumā. Papildus tiks veikta iekšpagalma apzaļumošana, iestādot trīs jaunas Holandes liepas (Tilia x vulgaris) un iesējot jaunu zālienu.

Savukārt gar daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Talsu ielā 7 plānots izbūvēt 128 m2 gājēju ietvi un 16 m2 autostāvvietas segas konstrukciju betona bruģakmens segumā, un uzstādīt jaunas betona ietvju apmales. Iedzīvotāju ērtībām paredzot uzstādīt arī jaunus atpūtas soliņus, atkritumu urnas un veloturētājus. Arī šeit tiek plānoti vides apzaļumošanas darbi, paredzot iestādīt mūžzaļo ligustru ''Atrovirens'' un veikt jauna zāliena iesēšanu.

Bet pie daudzdzīvokļu mājas Sarkanmuižas dambī 21 paredzēts izbūvēt jaunu 459 m2 bruģakmens seguma brauktuvi un brauktuvju apmales, veikt 137 m2 gājēju ietves segas rekonstrukciju un inženiertīklu sakārtošanu.

Iedzīvotāji, kuri vēlas savā daudzdzīvokļu māju iekšpagalmā veikt labiekārtojuma darbus, var vērsties pie sava mājas apsaimniekotāja ar lūgumu organizēt mājas kopsapulci, lai kopīgi ar mājas iedzīvotājiem lemtu par nepieciešamajiem labiekārtojuma darbiem. Uz kopsapulces lēmuma pamata, mājas apsaimniekotājam ar savu iesniegumu ir jāvēršas pilsētas domē, lai pieteiktos uz pašvaldības līdzfinansējumu labiekārtojuma darbiem.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    Kriska 09.02.2022, 09:42:30

    Kurš uzvarēja?

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 10.02.2022, 16:12:42

    Informējam, ka uzvarētāji tiks noteikti nākamajā nedēļā, jo šobrīd vēl notiek vērtēšana.

  • -1
    māceklis 09.02.2022, 15:45:46

    šinī smagajā laikā priekšroka jādod vietējiem uzņēmumiem,tas tikai būtu patriotiski un taisnīgi iedzīvotāju - potenciālo vēlētāju acīs.Teiksim liepājnieki savu pilsētas tirgu aizsargā,tur neviena Ventspils un cita reģiona ceļa izbūves uzņemumi netiek.Aizdomīgi ka pie mums Ventspilī liepājnieki (CTB piemēram) noņem praktiski visus labākos objektus,nejaušiba,sagadīšanās - nedomāju vis.Kam tas izdevīgi,kas no tā iegūst - noteikti pasūtītājs,bet kurš ir pasūtītājs...

  • 0
    Partijas Biedrs 09.02.2022, 17:16:54

    Pasūtītājs var visādi šeptēties - uztaisīt konkursa noteikumus gandrīz vai speciāli priekš viena pretendenta.Nauda nesmird.

  • -2
    Marta P 10.02.2022, 14:37:28

    Tādēļ jau ir iepirkumu uzraudzības birojs, kas seko līdzi tam, lai iepirkumu dokumenti būtu korekti, nebūtu sataisīti vienam konkrētam pretendentam.
    Un jāuzvar tomēr būtu kvalitatīvākajam un izdevīgākajam, rezultāts tomēr svarīgs.

  • 0
    Pipars 10.02.2022, 15:18:31

    Ta viš i,piedavajumi bieži tiek sagatavoti konkretam uzvaretajam.
    Vai tik auto tehniskas specifikacijas un informativo pakalpojumu sniegšanas nosacijumi netiek rakstiti konkretam pretendentam???
    Izlasot konkursa nolikumi ir skaidrs kurš bus uzvaretajs@:)))

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 10.02.2022, 16:19:40

    Darām zināmu, ka iepirkumos par pagalmu labiekārtošanu tika iesniegti 3-4 firmu piedāvājumi, tas norāda uz to, ka pilsētā ir konkurence. Neskatoties uz cenu kāpumu būvniecības nozarē, tad uz konkurences rēķina pretendenti iekļāvās cenā.

  • -3
    Kriska 09.02.2022, 16:55:39

    Mācekli, lieta tāda, ka mums Ventspilī starp celiniekiem nav konkurences. Sīkie tādus objektus nevar pacelt

  • -1
    māceklis 09.02.2022, 23:26:55

    Kriska ,kapēc nevar pacelt,te runa neiet par ceļu izbūvi ar asfaltbetona segumu,tur es piekritīšu, ka mums Ventspilī nav uzņemumu ar tādām iespējām.izņemot SIA VIA,bet vai tas skaitās Ventspils uzņēmums vai šeit ir tikai filiāle nezinu,bet kas atiecas uz ceļu,iekškvartālu izbūvi ar bruģakmens segumu mums pilnīgi pietiktu ar vietējiem resursiem,vietējo darbaspēku no kuriem nodokļi paliktu pilsētai,pie tam izpildāmie darba apjomi diezgan sarukuši salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem,nezinu kapēc tā,varbūt īstais saimnieks nav mājās;),nezinu,bet kaut kāds regress, nolaidība atbildīgajās instancēs ir jūtama.Cerēsim ka tas ir tikai,bez saimnieka palikušo ierēdņu mirkļa vājums;)

  • -4
    Marta P 10.02.2022, 14:48:35

    Nu neviens neliedz pieteikties tais iepirkumos, ja var nodrošināt, ka algas tiek maksātas ar visiem nodokļiem, darbus izpilda termiņos un iekļaujas noteiktās projekta summās un darbus veic kvalitatīvi, tad lai tik šeptē vietējie. Tomēr kvalitāte un izmaksas ir galvenais, tur nevar pēkšņi izdomāt, ka ņems lētākus materiālus vai pavilks garumā termiņu, vai arī tomēr tas būs reizes trīs dārgāk..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: