Tuvojoties un gatavojoties sniegotajiem mēnešiem, ziemas noskaņās tiks ietērptas visas pilsētas figurālās ziedu skulptūras, nomainot krāšņos ziedu tērpus uz krāsainām dekorāciju kompozīcijām, informē Komunālā pārvalde.

Mainoties gadalaikiem, divas reizes gadā savu ārējo tēlu maina arī deviņas figurālās ziedu skulptūras. Pavasarī tās iegūst ziedošus un smaržīgus vasaras tērpus, kas šovasar tika veidotas gan no samtenēm, leduspuķēm, īrisenēm, gan arī sedumiem, krustainēm, laimiņiem un balzamīnēm, taču rudenī tās iegūst ziemas tērpus, kurus izraugās un veido floriste Riona Ēce kopā ar Ventspils Komunālo pārvaldi un Ventspils Labiekārtošanas kombināta puķu sievām.

Šobrīd ziemas tērpā jau ir ietērptas figurālās skulptūras ''Zaķu ģimene'' pie Piedzīvojuma parka un ''Zemūdens pasaule'' pie Piejūras akvaparka, ''Ziedu pulkstenis'' Lielajā prospektā un ''Basketbola bumba'' pie Olimpiskā centra "Ventspils", Ostas ielas promenādes ''Mārītes'' un ''Mārīšu ģimene'' Pārventā, ''Bobsleja komanda'' Jaunpilsētas skvērā un ''Pīļu ģimene'' Bērnu pilsētiņā.

Savukārt Sarkanmuižas pļavā mītošās ''Puķu gotiņas'' ietērpšana aizņem ilgāku laiku, jo tā ir četrus metrus augsta un septiņus metrus gara, tādēļ tai ir nepieciešama īpaša sagatavošanās un sastatņu uzstādīšana. Ieziemošanas procesā tā tiek apvilkta ar augsnes stiprinošu BonTerra ģeopaklāju, kurā Puķu sievas ar rokām piestiprina mirgojošas lampiņu virtenes, kas sastāv no 7000 mazām lampiņām. Darbs pie Puķu gotiņas ilgst aptuveni divas nedēļas, taču rezultāts ir acīm pārsteidzošs, tā kļūst par iedzīvotāju un viesu iemīļotu apskates objektu, jo tā ir pārtapusi par mirdzošu gaismas skulptūru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: