Pēdējos divos mačos Čehijas hokeja Ekstralīgā ar vārtu guvumu un rezultatīvām piespēlēm izcēlies ventspilnieks Uvis Balinskis, bet Litvīnovas Verva turnīra tabulā ierakstīja uzvaru un zaudējumu.

Litvīnovas klubam šajā sezonā ir raksturīgi gan panākumi, gan zaudējumi ar mazu vārtu starpību, tomēr oktobra sākumā komandai izdevās izcīnīt divas drošākas uzvaras (3:0, 4:1), kam atkal sekoja minimāli zaudējumi – 3:4 un 0:1. Neveiksmju sērijai ievilkties Verva gan neļāva, pārtraucot to ar divām uzvarām savā laukumā, bet turpinājums nesekoja, jo komanda piedzīvoja zaudējumu gan viesos, gan savu līdzjutēju priekšā. Garastāvokli uzlabot izdevās mačā ar Rytiri Kladno, kuras rindās spēlē arī leģendārais Jaromirs Jāgrs. Sezonas pirmajā mačā Jāgra bruņinieki izcīnīja uzvaru savā laukumā 3:2, turklāt pats slavenais hokejists piedalījās visu trīs vārtu guvumos – divus iemeta pats, vienā asistēja. Vienā no šīm epizodēm jau 49 gadus vecais Jāgrs apspēlēja tieši Balinski, bet Uvim izdevās sarūpēt labu atbildi otrajā spēlē. Jau mača septītajā minūtē skaitliskajā vairākumā viņš asistēja Verva pirmajā vārtu guvumā, bet nepagāja ne minūte, kad pēc ventspilnieka piespēles tika gūti arī otrie vārti. Pēc pirmās trešdaļas mājinieki bija vadībā 3:1, bet pēc divām tablo jau rādīja neizšķirtu, tomēr pie nu jau kārtējās minimālās uzvaras tika tieši Verva – 4:3. Bez divām rezultatīvām piespēlēm Balinska rēķinā šajā mačā ir arī divi metieni pa vārtiem un bloķēts metiens, bet lietderības koeficients viņam sanāca negatīvs -1.

Arī viesojoties pie vieniem no šīs sezonas līderiem Pardubices Dynamo, Litvīnovas hokejistiem padevās labs mača sākums. Rezultāts tika atklāts jau trešajā minūtē, kad, spēlējot skaitliskajā vairākumā, no zonas vidus pēc labas komandas biedra piespēles precīzi šāva tieši Balinskis. Mājinieki drīz vien panāca izlīdzinājumu, tomēr otrā perioda ievadā priekšā atkal tika Verva. Šoreiz prieki bija pavisam īsi – Dynamo izlīdzināja un līdz pārtraukumam panāca jau 4:2 savā labā. Pēdējās 20 minūtēs rezultāts vairs nemainījās, un Litvīnovas klubam nācās samierināties ar zaudējumu. Balinskim tas bija otrais vārtu guvums šajā sezonā, bet vēl viņa kontā arī spēka paņēmies, bloķēts metiens un lietderības koeficients +1. Sezonas 19 mačos viņš sakrājis astoņus rezultativitātes punktus, nopelnījis 12 soda minūtes, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1.

19 mačos Verva iekrājusi 22 punktus un 15 komandu konkurencē šobrīd dala 12. vietu. Vēl divām komandām ir par trim punktiem vairāk, tiesa, Vitkovice Ridera vēl ir rezervē divi mači. Seši punkti Litvīnovas komandu šķir no devītās vietas, bet no kritiena zemāk pasargā septiņu punktu pārrāvumus (pilna tabula pieejama ŠEIT). Jau šodien Balinskis un kolēģi savā laukumā uzņems devītajā vietā esošo Prāgas Spartu, bet trīs dienas vēlās sekos viesošanās pie HC Škoda hokejistiem, kas līdz šim izcīnījuši par 13 punktiem vairāk un atrodas piektajā vietā.

Pagājušajā sezonā Verva pamatturnīra noslēgumā neizmantoja iespēju pakāpties turnīra tabulā un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tikt pie nosacīti ērtākiem pretiniekiem. Pēdējā mačā tika piedzīvots zaudējums kopumā krietni vājāk spēlējošajai Zlinas komandai, kas regulārajā sezonā ļāva ieņemt 11. vietu un izslēgšanas mačos saveda kopā ar čempionāta sesto numuru Mountfield (šobrīd vicelīderi). Sezona toreiz tika noslēgta ar trim zaudējumiem, turklāt šajos mačos tika gūti vien divi vārti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: