No 1. līdz 6. aprīlim ventspilnieki gan individuāli, gan ģimenes lokā tika aicināti turpināt pilsētas tradīciju - stādīt sniegpulkstenītes. Iedzīvotāji aktīvi devās uz Jūrmalas parku, lai kopīgi to padarītu vēl ziedošāku, akcijas laikā iedēstot ap 5000 balti ziedošo pavasara vēstnešu stādus.

Ventspils Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa atzīst: ''interesentu iesaiste bija neparedzēti liela - katru dienu ap plkst. 9.30 un 16.30 tika izliktas trīs kastes ar sniegpulkstenītēm, un tās visas parkā tika iestādītas dažu nepilnu stundu laikā. Tādēļ iedzīvotāji tika aicināti galvenokārt ierasties ar saviem stādiņiem, jo bezmaksas dāvāto sīpoliņu skaits bija ierobežots.''

Ventspilnieki galvenokārt novērtēja iespēju doties uz Jūrmalas parku sev ērti piemērotā laikā, jo sniegpulkstenīšu stādīšanai tika atvēlētas sešas dienas.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -3
    Vpr 07.04.2021, 20:49:33

    Bet pie mums! Bet pie mums puķes stāda tad, kad tās jau zied!

  • -2
    ventspilniece.lv-2 08.04.2021, 06:42:48

    Dažiem izrādīšanās ir svarīgāka.Tas,ka sniegpulkstenītes drīkst stādīt arī pavasarī,nenozīmē,ka tas ir labākais stādīšanas laiks.
    Rudenī būtu labāk stādīt.Gan jau "Galantus" varētu nodrošināt ar stādāmo materiālu-bet-bez ziediņiem.Un tad nebūtu ar ko palielīties visos tajos feisbūkos,triperos un stogramos...

  • -12
    Andris R. 09.04.2021, 07:47:18

    Kur rodas šitādi burkšķētāji, nekas nav labi!

  • -11
    Arnis Junge 09.04.2021, 09:36:09

    Drīkst stādīt pavasarī, tas neko sliktu tām nenodara, turklāt stādītājiem lielāks prieks, jo jau redz, kur ir! Kas tur slikts? Tas, ka ģimenes ar bērniem izgāja dabā un iestādīja pilsētas parkā sniegpulkstenītes, lai tās tur ziedētu katru gadu un priecētu visus? Laikā, kad visi mājās nosēdējušies.. Ja tas ir sliktākais, ko jūsu acis ir redzējušas, tad lai tā ir, bet manuprāt, tā ir skaista tradīcija mums te!

  • 0
    Kaudzītes brālis 11.04.2021, 17:48:16

    Pasākums pats par sevi uzteicams,taču tieši izrādīšanās raksturīga lembergistu brandžai.Ja pats "pahans" nesutinātos uz nārām,tad arī tas,uz galvošanu ,piedalītos.
    Darbiņā,kas būtu padarīts neuzkrītoši,un pēc tam,nākamajā pavasarī redzami rezultāti,būtu daudz svētīgāks.
    Lielīšanās nav tas labākais tikums.

  • -5
    ^^—^^ 12.04.2021, 09:04:53

    Par kādu izrādīšanos ir runa? Normāli cilvēki ir izslāpuši pēc pasākumiem, bet Rīgas valdība tos aizvien aizliedz rīkot. Šis, manuprāt, bija izcils veids, ka tomēr kaut ko noorganizēt - brīva daba, nenoteiktā laikā, vari iet un izdarīt kaut ko...
    cik var sēdēt mājās?! Lai gan VB foruma komentētājiem, protams, nekas nav labi un visam ir kaut kāds zemteksts...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: