Ventspils mērs Aivars Lembergs, atbildot uz Ārlietu ministra Rinkēviča apgalvojumu, ka Lembergam klājas labāk nekā Navaļnijam, veicis faktoloģisko salīdzinājumu, lai noskaidrotu, kā tad ir patiesībā.

Šī gada 4. martā LETA, Press.lv, bb.lv, kāds censonis Latvijas Ārlietu ministram uzdod jautājumu: kāda atšķirība starp diviem opozicionāriem - Latvijas pilsoni Aivaru Lembergu un Krievijas pilsoni Alekseju Navaļniju?

Atbildē Latvijas Ārlietu ministrs melo. Pret Lemberga tiekot ievērotas cilvēktiesības. Lembergam labāk nekā Navaļnijam. Vai tas tā ir? Salīdzināsim!

Nr.p.k.

Pazīme

Lembergs

Navaļnijs

1.

Cietumā

Cietumā

Cietumā

2.

Notiesāts, spriedums stājies spēkā

Nē. Pirmās instances tiesa no trijām

3.

Pārkāpis drošības līdzekli

4.

Lēmums par cietumu pieņemts klātesot

Nē. Aizmuguriski.

Jā, klātesot Navaļnijam un viņa advokātiem.

5.

Pamatojums

Nav

Ir. Pārkāpti nosacītā soda nosacījumi.

6.

Iespēja pārsūdzēt

5 mēnešu laikā- nav.

Ir. 10 dienās.

7.

Esot Eiropas cilvēktiesību tiesas spriedums

Sūdzību vai nu neskata vai skata 5-8 gadus.

Sūdzību skata ārpus kārtas nekavējoši!

8.

Ārzemju nacionālās sankcijas (ASV)

Ieviestas, darbojas pilnā apjomā Latvijā, kura nav ASV nacionālā teritorija.

Nav. Ja sankcijas (ASV) būtu, tās Krievijā nedarbotos, jo tā nav ASV nacionālā teritorija.

9.

Ārstēšanās cietumā

Nav pieejama

Ir pieejama

10.

Advokāti cietumā var brīvi piekļūt

Nevar

Var

11.

Pieeja personīgi apstrādātiem krimināllietas materiāliem

Nav pieejami

Ir pieejami

12.

Tieslietu ministrs vērtē tiesnešu darbu krimināllietās

Dod tiesnešiem norādījumus. Ir sajūsmā, dedzīgi, pat publiski aizstāv. Pirmās instances tiesas notiesājošu spriedumu. Citā lietā uzbrūk tiesnesim par attaisnojošu spriedumu.

Nevērtē, vismaz publiski nē.

Aivars Lembergs - politiski represētais

Lasi vēl

Komentāri (26)

  • -3
    tiešām suns 31.03.2021, 15:03:28

    nu kurš kaut ko tādu vispār izdomājis? kāds sakars rinkēvičam ar cietumnieku? ministram darba trūkst ka jārunā par kaut kādu mazas pilsētas notiesātu mēru? kāds sakars ar navaļniju? sakārtosim savu valsti, savu pilsētu...nelīdīsim citu baznīcā ar savu ticību... kas tā par cūcību? varbūt kaut kāds feiks?

  • -16
    keda 31.03.2021, 15:43:53

    Latvijas valsts ārlietu ministra personā izteikusi viedokli par Navaļnija notiesāšanu, savukārt Lembergs savu apcietināšanu salīdzinājis ar procesiem pret Navaļniju. Tas arī ir iemesls, kāpēc arī Rinkevičs lūgts izteikt savu viedokli. Nekā nesakarīga

  • -3
    tiešām suns 31.03.2021, 16:08:56

    nu tad lai aiztaisa tam šefam to muti ciet...kriminālsods un vēl kaut ko muld,nevajag tādas stulbības laist apritē lai visi lasa un brīnās,nav mums ētikas nekur...

  • 0
    Kriska 31.03.2021, 16:09:37

    Nu re, cik labi Krievijas cietumos. Vismaz kautkas labs

  • -2
    Angriff 31.03.2021, 16:11:26

    Vai taisnīgāk nebūtu,ja Lembergam iedalītu vietu kopkamerā,nevis vienam pašam divvietīgā?
    Vai viņš ir kaut kādā ziņā labāks par citiem arestantiem?

  • -1
    tiešām suns 31.03.2021, 16:21:08

    nu lūk kur sabiedrības viedoklis-visiem vienādi apstākļi ...un būs kārtība.a varbūt par šito jau šefs cīnās cietumā?

  • -2
    Vadims Kevrelis 31.03.2021, 16:32:33

    Vienu būtisku un ļoti svarīgu detaļu gan A. Lembergs nav norādījis un tas ir cietuma veikals. A. Lembergam( ''opozicionāram'') ir pieejams cietuma veikals bet A. Navaļņijam (opozicionāram) nav uzrādīts.

  • -1
    еs 31.03.2021, 17:56:36

    "“To, kādā veidā Padomju Savienībā tika vajāti, mocīti un iznīcināti desmiti tūkstošu Latvijas cilvēku, tagadējā paaudzei varbūt grūti pat iztēloties. Vairāk zināms, ka toreiz cietušajiem ar īpašu likumu ir piešķirts politiski represētas personas statuss un noteikti kādi nebūt atvieglojumi vai naudas kompensācijas par sāpēs un pazemojumā pavadītajiem gadiem. Bet vai tas var atsvērt, ka lielākajai daļai jau šausmu gados dzīves tika izpostītas neglābjami un neatgriezeniski?

    Tāpēc ar dziļu sašutumu un pat riebumu ne tikai es, bet arī daudzi mani likteņa biedri ieraudzīja publiskus tekstus, kur sevi par politiski represētu pasludina kriminālnoziegumos apsūdzētais un nesen apcietinātais Ventspils mērs Aivars Lembergs. Citādi, kā par šī jēdziena apzinātu zaimošanu to nevaru nosaukt, tāpēc ar paaudzi vecāka un Sibīrijas elles riņķiem cauri gājuša cilvēka tiesībām gribu brīdināt: “Aivariņ, nepiesauc sev nelaimi! Lai Dievs tevi pasargā pa īstam tikt politiski represētam.””"

  • -1
    еs 31.03.2021, 17:57:20

    Represēts ar nestandarta kafiju un desu?

    "“Rīgas Centrālcietums, protams, nav kūrorts, nevienam to nenovēlu. Bet, salīdzinot ar to, ko Sibīrijā, nāves un bada nometnēs nācās izciest savulaik patiešām politiski represētajiem, tā tomēr ir paradīze. Piekritīsiet taču, ka divpadsmit gadus ilgs tiesas process, kurā apsūdzēto aizstāv valstī labākie advokāti un publiski tiek pasludināts spriedums, nav samērojams ar apstākļiem, kad ģimeni, bērnus un vecus cilvēkus ieskaitot, bruņoti cilvēki naktī izrauj no gultas un bez paskaidrojumiem liek kāpt kravas automašīnā, lai uz nezināmu laiku aizvestu nezināmā tālumā. Kad tēvus ar varu un uz neredzēšanos šķir no ģimenēm, kad ceļā bērni un zīdaiņi iet bojā no bada un aukstuma, bet viņu līķus apsargi no lopu vagoniem vienkārši izmet sniegā."

  • -1
    еs 31.03.2021, 17:57:39

    "Aivar, vai kaut ko pat attāli līdzīgu esat pieredzējis jūs un izcietusi jūsu ģimene, ka uzdrīkstaties sevi ierindot politiski represēto skaitā? Protams, var uzskaitīt, ka laiki un apstākļi pa šiem gadiem ir mainījušies, dzīvojam citā iekārtā un valstī. Ka miljonāram iecienītās kafijas šķirnes vai ierastās sviestmaižu desas trūkums cietumā ir tikpat traģisks, kā balandu vira un maize ar zāģu skaidām bada cietējam lēģerī. Lai būtu, sauciet sevi par badā mirēju, varas konkurentu upuri, bet tikai ne par politiski represēto, jo šie vārdi mūsu valstī, arī konkrēti man, nozīmē kaut ko pavisam citu. Un mums, kas šo nosaukumu esam ar asarām un asinīm pelnījuši, tas ir svēts. Ja cilvēkam saglabājusies kaut vismazākā kripatiņa sirdsapziņas un goda prāta, tos nedrīkst necienīgi un nelietīgi valkāt,” kaismīga pret pašpasludināto politiski represēto ir Velta Kraulere. Atgādinot publiski zināmo, ka viņa apsūdzībā nevienam likuma pantam nav politisks, bet tikai krimināls traktējums."

  • -2
    ayk 31.03.2021, 18:00:59

    Lūdzu uzrādiet, kurš tieši ir raksta autors. Neticu, ka pieaudzis cilvēks, vēl pie tam pie vesela saprāta esošs žurnālists spēj ko tādu samurgot.

  • 0
    еs 03.04.2021, 16:48:26

    Šeit autors ir "Ventas Balss" (Portāla redaktore: Madara Zaļuma https://www.ventasbalss.lv/kontakti).

    PIETIEK autors ir Aivars Lembergs.
    https://www.pietiek.com/raksti/arlietu_ministrs_rinkevics_un_fake_zinas

  • -2
    krustmateflorence 31.03.2021, 18:28:54

    Runājiet ko gribat, Rīgas apgabala tiesa -savu spriedumu nemainīs, jo noziegumi ir reāli pierādīti.

  • -13
    sranskis 31.03.2021, 18:42:06

    Dļa osobo tupih- Rīgas apgabaltiesai neviens vairs neko neprasīs! Un, ja arī prasīs, tad ņemt vērā atpakaļ atmestās lietas nepareizi piemēroto likumdošanu vai nepareizi izvērtētos pierādījumus!

  • -2
    Ventspilnieks (bijušais) 31.03.2021, 19:42:43

    Redaktorei palicis garlaicīgi tā saucamajās presenēs, jo Vītoliņam un pārējiem vietniekiem pietiek prāta nepavilkties uz viņas jēlajām provokācijām...nu tad nekas cits neatliek kā savu žulti izgāzt šeit...Pretīgi. Kauns skatīties par kādu miskasti ir kļuvusi Ventas Balss...

  • -14
    Latvija pāri visām! 31.03.2021, 20:15:30

    Ko citu no vīriešu piegulētaja, kas, velns zina kāpēc, tik ilgi aizkavējies tai amatā, kam neatbilst a b s o l ü t i, apzināti maitājot attiecības ar kaimiņvalstīm, var gaidīt?

  • -1
    krustevsSvimpis 01.04.2021, 02:03:04

    Parlaizot acis apgalvojumiem par Lembergu un Nevalniju , pietiek kaut vai ar vienu apgalvojumu par to kad Nabalnijam cietuma ir pieejam arstnieciba . Interesanti ko tad samais badojas ja jau arstnieciba pieejams. Godigi sakot gandriz visi apgalvojumi 100% ir kludaini un tendeciozi, un ir nozelojami kad pasvaldibas avize ko tadu publice. Man kauns par savas pilsetas dzelteni meligo, korumpeto "avizi" :(

  • -1
    covid-21 Ventspils 01.04.2021, 07:57:17

    Par ārstēšanas neiespējamību-klaji meli no lemberga puses.
    Ir slimnīciņa,un tur nav tā,ka pret visām kaitēm aspirīns un "zeļonka",tie laiki sen aizmirsti.

  • -1
    Gunārs Pētersons 01.04.2021, 10:05:44

    Šis ir visu laiku viszemākais līmenis, ko Jūs, ventasbalss.lv esat parādījuši. Man, ja es būtu ventasbalss.lv žurnālists būtu milzīgs kauns, ja mani asociētu ar šo briesmīgo kantori, tā pieeju, vienpusējiem murgiem un absolūtāko neprofesionalitāti. Kauns un negods. Šis pat ir kaut kas daudz zemāks un idiotiskāks par Honey Boo boo! Jūsu avīze pārvērtusies par tik briesmīgu idiotismu, ka pat sausajā atejā jums nav vietas. Kauns!

  • -1
    tiešām suns 01.04.2021, 11:18:25

    piekrītu,bet papīrs iztur visu... lasām- vērtējam -domājam - secinām....to valdošā kliķe mums nevar aizliegt.

  • -1
    tiešām suns 01.04.2021, 11:19:56

    šefs + meli=neatdalāmas lietas.

  • -1
    еs 18.04.2021, 22:17:08

    Pasaules slavenības parakstījušas atklātu vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, aicinot ieslodzījumā esošajam opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam nodrošināt adekvātu medicīnisko palīdzību.

    ***

    ASV prezidenta Džo Baidena nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans svētdien brīdinājis Krieviju par sekām gadījumā, ja Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs nomirtu.

  • -1
    666@ventspils.lv 19.04.2021, 05:44:49

    Ņez,vai par tā saucamo "Puzes punduri" arī kāds pasaulē zināms cilvēks parakstītos?

  • -7
    Lāsma Veckrāce 19.04.2021, 19:57:00

    666@ventspils.lv - vienmēr "nolieku malā" to Lemberga naudu. Tik un tā nevar dabūt, kāpēc skaust? Negribu atkārtoties par 90.gadu sākumu- daudzi apsviedīgi cilvēki tad "sabiezēja". Skatāmies, priecājamies un, izmantojam paaudžu griezumā tāpat kā citi ventspilnieki , iespējas, ko dod šodienas Ventspils. Visvairāk tieši pateicoties Lembergam. Bija jau arī pirms viņa priekšsēdētāji, labi cilvēki, bet gandrīz skatīt pilsētas attīstību tālākā nākotnē. Tuvāk nepazīstu, bet esot baigais "nazis", prasīgs, piekasīgs, kvalitātes latiņa darbiem vienmēr augsta.Mēs lepojamies, ka vairākās paaudzēs esam ventņi.Varam precīzi salīdzināt, kā ir tagad un kā bija pirms.
    Nezinu vai pasaulē kāds iestāsies par Lembergu. Zinu no drošiem avotiem, ka pēc Lemberga apcietināšanas ļoti ātri savāca vairāk kā1500 personīgo parakstu par drošības līdzekļa maiņu.
    Nesaprotu Rinkēviča kreņķus par Navaļņiju. Lai aizstāv to, kas reāli strādā ventiņu labā.Sakreņķēsies un vēl mainīs orientāciju?

  • -1
    еs 22.03.2022, 14:54:07

    https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/pret-drosibas-naudu-atbrivotais-lembergs-devies-arsteties-uz-minheni.a447874/

    https://www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/krievijas-opozicijas-liderim-navalnijam-piespriests-devinu-gadu-cietumsods.a449018/

  • -1
    Ziņkārīgs 23.03.2022, 10:15:38

    Kāpēc lamāt Rinkeviču , ja vari izlamāt tikai savu sievu? Beidziet pieķerties pie Rinkeviča!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: