Šorīt, 3. jūnija rītā, PSIA ''Komunālā pārvalde'' darbinieki, apsekojot pilsētas puķu dobes un tikai vakar izvietotos puķu podus un kastes, konstatējuši, ka no tiem jau pazuduši puķu stādiņi, turklāt vandālisms noticis pašā pilsētas centrā.

Pilsētas dārzniece Zane Makrecka sarunā pauž sašutumu par cilvēku rīcību un ir neizpratnē par šīm situācijām, kas atkārtojas katru gadu, nosaucot to par ''ziedu zagšanas sezonu''.

Ganību ielā pie apaļā kioska no puķu kastēm nozagti divi stādiņi, bet, pēc Makreckas sacītā, tas ir tikai sākums, jo uz to brīdi vēl nebija apsekotas pilnīgi visas puķu dobes un kastes. Tāpat Bērnu pilsētiņā no jaunizveidotās rododendru dobes ir nozagti divi stādi, un no dobēm pazuduši arī vasaras puķu stādi dažādās vietās pilsētā.

Iepriekš jau informējām, ka aprīļa sākumā no Lielā laukuma puķu dobēm bija nozagts vairāk nekā 200 narcišu, kuras turpat netālu arī tika tirgotas. Tajā reizē ''puķu mīlis'' tika notverts un sodīts.

Pilsētas dārzniece skaidro, ka puķes visur tiks iestādītas atpakaļ, lai iedzīvotājiem būtu prieks par skaisto un ziedošo pilsētu, un tajā pašā laikā aicina ziņot Pašvaldības policijai, ja gadījumā esat vandālisma aculiecinieks.

Tikai kopā mēs varam uzturēt pilsētu skaistu, uzsver Makrecka.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Nah Nahs XI 03.06.2020, 12:21:28

    Stādi tirgū laikam padārgi.tamdēļ katrs izlīdzas,kā nu prot.Tas joks maksā dažas minūtes baiļu.Labākajā gadienā.

  • -1
    Pipars 03.06.2020, 13:45:55

    Tas nav vandālisms,bet čiepšana!
    Vandalisms ir šis-"Posta pilsētas ziedu rotu 22
    18. jūnijs, 10:36, 2018 | Ventas Balss | Foto: P/i "Komunālā pārvalde”
    Komunāla pārvalde savā Facebook lapā ziņo par kādu pavisam nejauku gadījumu. Lielā prospekta un Brīvības ielas stūrī nogāzta ziedu piramīda, Vidumupītes tiltiņa puķu kastes izpostītas un ziedu stādījumi izmētāti pa gājēju ietves daļu..."
    https://www.ventasbalss.lv/zinas/vide/36301-posta-pilsetas-ziedu-rotu

  • 0
    еs 05.06.2020, 18:12:40

    Vai nu par daudz stāda, vai arī slikti kontrolē (vai videonovērošanas kameras ir pietiekamā daudzumā?).

    Tas ir jautājums par Komunālās pārvaldes un pašvaldības policijas sadarbību.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: