Arī šovasar dārzu īpašnieki aicināti sarosīties, jo drīzumā konkursa Pilsētas rota 2019 organizatori un žūrija sāks apbraukāt un vērtēt pilsētas privātmāju teritorijas.

Ikgadējā konkursa Pilsētas rota organizators – pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde – atzīmē, ka mūsu pilsēta «Latvijas mērogā izceļas kā ziedu galvaspilsēta, kura ik gadu pavasara un vasaras plaukumā iegūst simtiem tūkstošus krāšņas ziedu kompozīcijas visā pilsētā. Krāšņais gada laiks iedvesmo arī pilsētas iedzīvotājus, kuri ik gadu savu piemājas vidi veido koptu un gaumīgu ar dažādām ziedu un krūmāju kompozīcijām.»

Konkurss Pilsētas rota Ventspilī tiek organizēts jau vairāk nekā desmit gadus, un tas ļāvis pamanīt un novērtēt daudzus krāšņus mūsu pilsētas dārzus un cildināt to saimniekus. Arī šogad ikviens privātmājas saimnieks vai lietotājs, kas rūpējas par savu teritoriju un gādā, lai tā būtu patīkama un skaista, aicināts pieteikties konkursam. Tāpat konkursam skaisti sakoptas privātās teritorijas var pieteikt kaimiņi, draugi, radi un pat garāmgājēji. Pieteiktos dārzus vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs deviņi dažādu nozaru pārstāvji. Kā katru gadu, vērtēšana notiks arī nominācijā Skats no malas – atzīmēti tiks tie īpašumi, kuri ar savu sakoptību un skaistumu īpaši izceļas pilsētvidē. No konkursā pieteiktajiem un žūrijas skatā no malas izvēlētajiem skaistākajiem dzīvojamo māju dārziem tiks noteikti labākie 80, priekšroku dodot īpašumiem, kuri ir pieteikušies paši. Pēc žūrijas izvērtējuma no 80 skaistākajiem dārziem desmit paši krāšņākie pretendēs uz konkursa Pilsētas rota 2019 uzvarētāju goda, tiks noteikti 1., 2. un 3. vietas ieguvēji. Komisija var piešķirt atzinību arī vairākās kategorijās, piemēram, īpaši atzīmējot no jauna ierīkotu dārzu, tradicionālu dārzu u.tml.

Konkurss iesācies šonedēļ, jau drīzumā konkursa komisijas pārstāvji sāks vērtēšanu nominācijā Skats no malas. Skaisto dārzu saimnieki konkursam var pieteikties vai tikt pieteikti līdz 12. jūlijam. Savukārt konkurss noslēgsies Pilsētas svētkos, kad tiks paziņoti uzvarētāji.

Dārza ierīkošana un kopšana no saimnieka prasa daudz darba, rūpju, arī finansiālu ieguldījumu, taču pretī sniedz lielu gandarījumu. Arī dalība konkursā dārzu saimniekiem parasti saistās ar pozitīvām emocijām, tāpēc tā rīkotāji aicina ventspilniekus būt atsaucīgiem un pieteikt konkursā savus vai citu ventspilnieku dārzus. Konkursa uzvarētāji saņems vērtīgas balvas.

Pagājušā gadā par konkursa uzvarētāju tika atzīts dārzs Jūrmalas ielā 1, kur saimnieko māsas Ārija Jaceviča un Verena Apse. Verenas kundze atzīst: «Konkurss uzmundrina.» Skaistā dārza saimniece apliecina, ka konkurss dāvājis daudz pozitīvu emociju. Viņai ir patīkami, kad cilvēki, garām ejot, saka: «Cik jums skaisti!» Tāpat bija liels prieks, kad šajā pavasarī uzziedēja konkursa balvā iegūtais ceriņš. Viņai un māsai patīk priecēt acis, skatot arī citus skaistus dārzus – viņas aplūkojušas gan citu ventspilnieku veikumu, gan šajā pavasarī devušās tālākā ekskursijā, kurā skatīja skaistus dārzus Itālijā un Vācijā.

Ekskursija, kurā aicināti 80 skaistāko dārzu īpašnieki un kas vienmēr iekļauj skaistu dārzu apskati kādā citā pilsētā, allaž bijis ļoti gaidīts notikums. Pilsētas galvenā dārzniece Zane Makrecka atklāj, ka šogad ekskursija plānota 17. augustā, bet tās maršruts patlaban vēl tiek saskaņots. Makrecka pamanījusi, ka šobrīd ventspilnieku dārzos ļoti skaisti zied rozes, daudzviet sakoptību rada glīti nopļauts mauriņš un košas puķes iekārtajos traukos. Pilsētas galvenā dārzniece aicina ventspilniekus pieteikties konkursā un pieteikt savus kaimiņus, lai dārza skaistumu parādītu arī pārējai pilsētai.

Konkursa Pilsētas rota nolikums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: