Pagājušajā nedēļā Ventspils pilsētas pašvaldība izplatīja vēstuli, kurā skaidroja, ka izskanējušā informācija par sportam atvēlēto līdzekļu it kā nelietderīgo izmantošanu ir nepatiesa, un par to savā preses konferencē runāja arī domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

7. jūnijā, laikrakstā ventspilnieks.lv, kā arī tīmekļvietnē ventspilnieks.lv izplatīta nepatiesa un sagrozīta informācija par to, ka tiekot apšaubīta sportam atvēlēto līdzekļu lietderīga izmantošana.

Jau līdz šim ventspilnieks.lv gan drukātajā, gan elektroniskajā versijā publicēta faktoloģiski neprecīza, pat melīga informācija par Ventspils sporta objektiem un to finansēšanu, tādēļ nepārsteidz, ka arī šoreiz faktu pārbaude acīmredzami bijusi otršķirīga.

Ventspils pašvaldības iesniegtās finanšu izlietojuma atskaites par sporta attīstības projektiem, ko īstenojis Olimpiskais centrs “Ventspils” un Izglītības pārvalde, vērtējamas kā atbilstošas noslēgtajiem sadarbības līgumiem starp IZM un Ventspils pilsētas pašvaldību. Visas sadarbības līguma izmaiņas ir saskaņotas ar IZM, Visi grozījumi veikti atbilstoši sadarbības līgumā noteiktajai kārtībai. Katrs finansējuma pieprasījums tika izvērtēts IZM, un tikai pēc IZM akcepta rēķinu apmaksai tika saņemts finansējums.

Lai viestu skaidrību, jānorāda, ka Valsts kontroles atzinumā ir konstatētas nepilnības Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta mērķiem, nevis ar Ventspils pašvaldību noslēgtajiem līgumiem vai to grozījumiem.

Ventspils sportisti un Olimpiskā centra “Ventspils” pārstāvji jau iepriekš pauduši neizpratni par Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputātu iesniegumu, kā rezultātā tika zaudēts finansējums Ventspils sporta attīstības programmai. Tagad, paužot sašutumu par tik nekorektu apgalvojumu izplatīšanu plašsaziņas līdzekļos, Olimpiskais centrs “Ventspils” aicina mazākuma deputātus vai jebkuru citu informācijas gatavotāju un izplatītāju, kurš vēlas atsaukties uz rakstos minētajiem faktiem, pārliecināties par to atbilstību patiesībai.

Jau š.g. sākumā Ventspils pilsētas domes mazākuma deputāti Ģirts Valdis Kristovskis, Aivis Landmanis, Dace Korna un Ivars Landmanis vērsās ar iesniegumu pie Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja Sanda Riekstiņa, kurā izteica šaubas par 2019.gada 29.janvārī noslēgto līgumu starp Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju un Ventspils pilsētas domi par valsts finansējuma 1,55 milj. EUR piešķiršanu Olimpiskā centra “Ventspils” sporta infrastruktūras attīstības programmas īstenošanai. Rezultātā š.g. 27.martā Saeimas budžeta komisijā netika atbalstīts finansējums EUR 1,55milj. Olimpiskā centra “Ventspils” sporta infrastruktūras attīstības programmas īstenošanai, bet tika atbalstīts priekšlikums par 213 tūkstošu eiro novirzīšanu paralimpiskā sporta centra izveidei Rīgā un par 1,3 miljonu eiro piešķiršanu olimpiskā centra būvniecībai Rēzeknē.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    cits 17.06.2019, 20:06:36

    Es tomēr vairāk ticu tam,kas rakstīts "Ventspilnieks.lv".
    Un,domājams,tādu ir daudz.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: