Ceturtdienas rītā Valdgales kūdras ugunsgrēka vietā atsevišķās vietās atsākusies degšana ar atklātu liesmu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Nakts laikā degšana ar atklātu liesmu nenotika. Tomēr no rīta konstatētas atsevišķas vietas, kur no gruzdēšanas atsākās degšana ar atklātu liesmu, skaidroja dienestā.

VUGD gan uzsver, ka ugunsgrēku joprojām izdodas noturēt iekšpus izveidotā perimetra. Ceturtdien ugunsdzēsēji kopā ar citiem iesaistītajiem turpina ugunsgrēka dzēšanas darbus.

Trešdienas vakarā dzēšanas darbus no augšas līdz pat tumsai veica Nacionālo bruņoto spēku helikopters un šorīt agri no rīta tas darbus atsāka.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards atzinīgi vērtē Talsu novada Valdgales pagasta plašā kūdras un meža ugunsgrēka dzēšanā iesaistīto dienestu rīcību un savstarpējo sadarbību.

Šorīt LNT raidījumam "900 sekundes" ministrs sacīja, ka ugunsgrēkā ļoti operatīvi reaģēja gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, gan Valsts meža dienests, bet vietējās pašvaldības rīkojās atbildīgi pret saviem iedzīvotājiem, vajadzības gadījumā tos evakuējot, kā tas tika darīts Stiklu ciemā.

"Šī mijiedarbība ir bijusi pietiekami kvalitatīva, bet ugunsgrēka apjoms ir milzīgs. Iesaistītie spēki - ugunsdzēsēji, zemessardze, policija - nodrošināja, ka ugunsgrēks neiet tālāk, bet diemžēl ar šiem resursiem bija par maz, tāpēc arī pirmdien tika sasaukta Krīzes vadības padomes sēde," skaidroja Gerhards.

Viņš atzīmēja, ka savulaik Latvijā pieredzēti arī lielāki ugunsgrēki, piemēram, Slīterē un Garkalnē.

Plašais kūdras un meža ugunsgrēks Valdgales pagastā tiek dzēsts jau devīto dienu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: