Iedzīvotājus un pašvaldības aicina konkursā "Mana Goda ģimene", kas norisināsies līdz 31. augustam, pieteikt Latvijas kuplās ģimenes, informēja vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" pārstāve Dace Simanoviča.

Konkurss izsludināts par godu Latvijas valsts simtgadei, kura nosaukta par Goda ģimenes gadu. Šogad viens no gada uzdevumiem ir teikt īpašu paldies ģimenēm ar bērniem. Šī iemesla dēļ "Mammamuntetiem.lv" aicina pieteikt savu goda ģimeni - tādu ģimeni, kurai vēlētos dāvāt Goda ģimenes titulu. Pieteikumā jābūt nelielam pamatojumam, kāpēc pieteikta tieši šī ģimene.

"Pieteikt var, piemēram, savu ģimeni, vecvecāku vai citu radu ģimeni, un šis pieteikums var būt pat apcerējums par savu nākotnes ģimenes vīziju - kā savas ģimenes ideālu. Tāpat iespējams pieteikt kaimiņos vai draugu vidū sastopamu iedvesmojošu ģimeni, kura ir pelnījusi, ka to godina," stāsta organizācijas vadītāja, Goda ģimenes gada vēstnese Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Par savu Latvijas goda ģimeni, tās tradīcijām, vērtībām un sapņiem aicināts stāstīt ikviens Latvijas iedzīvotājs. Konkursā piedalīties lūgtas arī Latvijas pašvaldības, izvirzot savā teritorijā dzīvojošās kuplās saimes, kuras audzina vai rūpējas par trim vai vairāk bērniem un kurām vēlētos piešķirt Goda ģimenes titulu.

Akcijas mērķis ir pateikt paldies ģimenēm ar bērniem, aktualizēt ģimenes un bērna kā vērtības apzināšanos sabiedrībā, izcelt stipru ģimeņu spēku un nozīmi, kā arī pievērst uzmanību sabiedrības attieksmei un stereotipiem par kuplām ģimenēm.

Visus konkursam pieteiktos aprakstus un stāstus vērtēs žūrijas komisija, kurā ir pārstāvji no Latvijas vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv", Valsts reģionālās attīstības aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Goda ģimenes gada vēstneši.

Uzvarētājus svinīgi apbalvos Tēva dienas festivālā, kas notiks 9. septembrī plkst.12 Rīgā, Vērmanes dārzā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: