Atbalstot vides iniciatīvu 100 darbi Latvijai, pašvaldības Ventspils labiekārtošanas kombināts organizēja uzņēmuma darbiniekiem koku stādīšanas talku sadzīves atkritumu poligonā Pentuļi.

Domājot par gaisa kvalitāti un ekosistēmas uzturēšanu, Ventspils labiekārtošanas kombināts pieņēma izaicinājumu piedalīties un atbalstīt iniciatīvu 100 darbi Latvijai. Koku stādīšanas talka tika organizēta ar mērķi poligona teritoriju padarīt zaļāku un ekoloģiskāku, kā arī veikt kopīgu, paliekošu un labu darbu Latvijai. Uzņēmuma kolektīvs koku stādīšanas talkā atkritumu poligonā Pentuļi iestādīja 20 dažādus kokaugu stādus: Mandžūrijas riekstkoku, parasto ievu, parasto skābardi, melno plūškoku, piecas kalnu kļavas, sešas Holandes liepas un piecus sarkanos ozolus.

Koku klātbūtne poligona teritorijā radīs videi draudzīgu atmosfēru – jaunā zaļā zona uzlabos teritorijas mikroklimatu, attīrīs un bagātinās gaisu ar skābekli. Koku stādīšana poligona teritorijā ir kā zaļš labās gribas simbols, lai vēlreiz apliecinātu, ka poligonā veiktās darbības nerada kaitējumu videi, bet pat ietekmē to pozitīvi.

Lai atkritumu poligona Pentuļi teritorija kļūtu arvien zaļāka, koku stādīšanas talkas tradīcija šajā vietā tiks turpināta arī citus gadus. Arī Ventspils labiekārtošanas kombināts mudina ikvienu piedalīties vides akcijā ceļā uz Valsts pastāvēšanas simtgadi un atstāt pēdas aiz sevis, paveicot kādu paliekošu un nozīmīgu darbu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: