20. maijā plkst. 12 Jūrkalnes tautas namā sāksies trešā Ventspils novada Kultūras nodaļas bērnu amatierteātru skate.

Pasākumā piedalījies trīs kolektīvi: Jūrkalnes bērnu un jauniešu teātris "Jampadracis" (vadītāja Kristīne Skrulle), Vārves pagasta bērnu amatierteātris (vadītāja Viktorija Rebuka) un Zlēku pagasta bērnu amatierteātris (vadītāja Kristīne Zāle). Varēs noskatīties četras izrādes – jūrkalnieki rādīs divus iestudējumus, jo mazie aktieri ir sadalīti dažādās vecuma grupās.  

Skatē, kā informē Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše, nebūs pieaicinātas žūrijas un jauno aktieru veikumu vērtēs visu skates dalībnieku vadītāji. Amatierteātris, kuram būs pārliecinošākais sniegums, saņems ceļojošo Teātra Runci. Pagājušajā gadā, kad skate notika otro reizi, Teātra Runcis tika uzticēts Jūrkalnes pagasta bērnu amatierteātrim.   

"Mūsu novadā ir daudz pieaugušo amatierteātru, regulāri notiek skates, tādēļ nolēmām, ka arī bērni varētu rādīt savu sniegumu, tā labāk iepazīstot cits citu un sadraudzējoties. Gribas, lai veidojas pēctecība – ja reiz cilvēks ir kāpis uz skatuves, viņš arī  turpmāk gribēs spēlēt teātri, būs atraisītāks un drošāks," uzskata Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: