BK Ventspils basketbolisti LBL pirmajā pusfinālā savā laukumā ar 98:77 pieveica BK Ogre. Sērija ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet nākamais mačs jau ceturtdien notiks Ogrē.

Lai gan ventspilnieki divas nedēļas bija jāiztiek vien ar treniņiem un bez basketbola spēlēšanas, maču labāk iesāka un arī turpināja tieši viņi. Bumba grozā krita no dažādām distancēm, turklāt labi izdevās arī cīnīties aizsardzībā, neļaujot izvērsties sāncenšu tālmetienu brigādei. Jau pirmajā puslaikā Ventspils tika pie vairāk nekā desmit punktu pārsvara, noslēdzot to savā labā 40:29.

Sliktā ziņa par pirmo puslaiku – jau mača sākumā kāju savainoja Maiks Bruševics, kurš spēlē vairs neatgriezās un varētu izlaist arī atlikušās pusfināla spēles. Mača gaitā laukumu un pēc tam zāli pameta arī Juliuss Juciks un Ingus Jakovičs, bet viņi vēlāk atgriezās spēlē.

Trešajā ceturtdaļā atmodās viesu snaiperi, iemetot sešus tālmetienus (pirmajā puslaikā neprecīzi bija visi desmit mēģinājumi), turklāt četri no tiem bija pēc kārtas. Tas ļāva pietuvoties (vienu brīdi 57:52), bet no līdzsvara ventspilniekus neizsita. Līdz ceturtdaļas beigām pārsvars tika atjaunots, bet pēdējās desmit minūtēs viesiem pietuvoties netika ļauts.

18 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Ronalda Zaķa rēķinā, bet Aigars Šķēle pievienoja 17 punktus un sešas rezultatīvas piespēles. Līdz šim rezultatīvāko maču Ventspils rindās aizvadīja Deniss Ikovļevs, kurš guva 14 punktus un arī savāca sešas atlēkušās bumbas.

Šī pusfinālsērija rīt turpināsies Ogrē, bet šodien Olimpiskajā sporta centrā Rīgā attiecību skaidrošanu sāks VEF un BK Jūrmala.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: