Ventspils Kikboksa leģiona un sporta kluba Favorīts sportisti Rēzeknē startēja starptautiskos mačos kikboksā Silver Griffin Cup 2018, mājās pārvedot lielu skaitu visu kalumu godalgu.

Divu dienu sacensībās piedalījās 163 dalibnieki no 18 Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas klubiem.

VKL treneris Sergejs Deņisovs uz sacensībām aizveda piecus sportistus, un viņi visi arī tika pie medaļām. Zelts full contact līdz 67 kg Eduardam Kuzminam, kurš pārliecinoši pieveica pretinieku no Lietuvas. Lietuvietis par neveiksmi bija tik sarūgtināts, ka vēlāk uz apbalvošanas ceremoniju pat neatnāca. Danielam Bileskalnam kick-light līdz 69 kg tāpat zelta medaļa. Sportists fināla cīņā cīnījās ar daudz pieredzējušāku pretinieku, kurš cīnījās pārlieku asi un rupji, par ko tika diskvalificēts.

Leģionāriem arī trīs sudraba medaļas. Raimondam Martinovskiim K-1 cīņās līdz 86 kg finālā pretī stājās pašreizējais otrās vietas ieguvējs pasaules čempionātā no Baltkrievijas, kuram ventspilnieks visai labi turējās pretī un pat prata nogāzt viņu uz ringa grīdas. Par spīti tam, tiesneši uzvaru iedeva ciemiņam, bet Raimonds par savu labo cīņu no sacensību organizētājiem saņēma arī speciālu piemiņas balvu.

Naurim Sakniņam, kuram šīs bija pirmās sacensības, sudrabs kick-light līdz 57 kg, uzvarot vienu cīņu, bet finālā piedzīvojot zaudējumu. Nikam Tormanim kick-light 75+ kg finālā zaudējums daudz smagākam pretiniekam un arī sudraba medaļa. Vēl jāpiebilst, ka Deņisovs no Latvijas Kikboksa federācijas WAKO saņēma pateicības rakstu par trenera darbu, bet klubs - speciālu balvu par rezultātiem.

Bez izcīnītajām medaļām Ventspils Kikboksa leģions var lepoties ar vēl vienu nozīmīgu notikumu, jo Raimonds Martinovskis turnīra laikā svinīgi saņēma godam nopelnīto meistara pakāpi kikboksā – melno jostu WAKO 1. dans par augstiem sasniegumiem kikboksā.

Sporta klubam Favorīts, kas šoreiz uz sacensībām devās ar gados jaunākiem sportistiem, un trenerim Igoram Likovam Rēzeknē septiņas medaļas, no kurām trīs - zelta. Pie uzvarām Rēzeknē tika trīs Likovi - Ņikita, Leons un Dans Kristiants. Vienīgi Leonam bija jāaizvada divas cīņas, kurās abās izdevās pieveikt vienaudžus no Rīgas. Ņikita savu sāncensi pārspēja gan roku, gan kāju tehnikā, kas arī ļāva uzvarēt. Danam Kristianam savā dzimšanas dienā bija jāaizvada trīs spraigi raundi, kuros atpūsties nedrīkstēja ne sekundi. Jaunais ventspilnieks šo slodzi izturēja un dāvanā sev sarūpēja uzvaru.

Anna Mironova izcīnīja sudraba medaļu, savā vienīgajā cīņā piekāpjoties smagākais un garākai sāncensei. Vēl trīs favorītiem tika bronza - Mihailam Proščenko punktos piekāpās sāncensim no Liepājas, Timofejs Rupato aizvadīja līdzīgu cīņu ar rīdzinieku, kuram tiesneši galu galā arī piešķīra uzvaru, bet Reičelai Laumanei bija jācīnās ar galvas tiesu garāku pretinieci, kura prata izmantot šo pārsvaru un svinēt uzvaru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: