Nedēļas nogalē Usmas ezerā risināsies Latvijas atklātais čempionāts burāšanā Mikro un Topcat klasēs kā arī Mediju regate II.

Mikro klase ir viena no visattīstītākajām jahtu klasēm Latvijā. Gatavojoties šī gada vērienīgākajam notikumam burāšanā – HansaWorld 35. pasaules čempionātam Mikro klasē augustā, uz atklāto Latvijas čempionātu ieradušies arī burātāji no Krievijas un Polijas, lai savlaicīgi iepazītu Usmas ezera ūdeņus un mainīgos vējus.

Sacensības par Latvijas burāšanas čempionu tituliem sāksies jau 27. maija pusdienlaikā ar startu pulksten 13:00 un noslēgsies 29. maijā. Šobrīd savu dalību ir apstiprinājušas 13 Mikro klases jahtu un 3 Topcat katamarānu komandas. Metereologi šajā nedēļas nogalē sola stipru vēju, tādēļ paredzams, ka čempionāts būs spraigs un interesants.

Pagājušā gada Latvijas Mikro klases čempionāta ietvaros tikai aizsākta Mediju regates tradīcija, kas jau toreiz daudzus mediju pārstāvjus «inficēja» ar burāšanu. Attiecīgi šogad čempionāta organizatori jau laicīgi, sezonas sākumā, aicina mediju pārstāvjus ietērpties ūdensnecaurlaidīgos tērpos, lai piedalītos burāšanas sacensībās pieredzējušu jahtu kapteiņu pavadībā. Pēc finiša pasākuma atbalstītāji Riga Spirits & Wines Outlet un Musuc Bag ir sagatavojuši papildu pārbaudījumus.

Mediju regate II noslēgsies ar burāšanas etiķetes cienīgu ballīti Usmas jahtkluba zālē. Dalību pieteikušas astoņas komandas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: