Ventspils 2. pamatskola 2009./2010.m.g. iesāka darbu ES programmas Comenius projektā „Zaļā Eiropa, kas nu ir noslēdzies.

Projekts ilga divus gadus. Tajā iesaistījās dalībnieki no deviņam valstīm - Polijas, Lietuvas, Ungārijas, Rumānijas, Bulgārijas, Spānijas, Portugāles, Turcijas un mēs no Latvijas. Projekta mērķis bija dot skolēniem plašākas zināšanas par dabas aizsardzību, pilnveidot angļu valodas zināšanas, izmantot IT. Skola aktīvi piedalījās projekta aktivitātēs, sanāksmēs, tematisku plakātu konkursā, materiālu sagatavošanā un regulārā to nosūtīšanā par projekta mājas lapu atbildīgajiem partneriem.

Šajos divos gados skolēni pētījusi dabu, aizsargājamos augus, dzīvniekus, dabu, domāja, kā aizsargāt dabu, angļu valodā rakstīja domrakstus un dzejoļus par dabas aizsardzību, zīmēja. Veikta elektroniska sarakste ar citām partnervalstīm, citu skolu skolēniem. Projekta ietvaros skolas komandai bija iespējas apmeklēt Polijas, Portugāles, Spānijas, Ungārijas skolas, katrā valstī gūstot lielisku pieredzi, tiekoties ar citiem kolēģiem, skolēniem, skolēnu vecākiem.

Skolas direktore Sintija Birziņa atzīst, ka pārsteidza skolēnu vecāku aktīva iesaistīšanās skolas aktivitātēs: «Šajās valstīs vecāki veido pasākumu scenārijus, aktīvi piedalās pašu gatavotajos pasākumos, kopīgi veido dekorācijas, šuj tērpus. Katrs vecāks ienes skolā savu iniciatīvu, atbildību par notiekošo. Kopīgas aktivitātes veicina pozitīvu saskarsmi ar skolu. Lietuvas skolā mums dāvināja vairākus CD ar vecāku iestudētām lugām. Regulāri notiek vecāku, skolēnu un skolotāju kopīgie diennakts pārgājieni, kuros katram no pārgājiena dalībniekiem ir darba pienākums, veicamais uzdevums. Arī Portugāles, Spānijas skolās bija vērojams, ka vecāki ir iniciatori daudzām aktivitātēm skolas darbā, jo bērna lielākais paraugs un atbalsts ir viņa ģimene. Redzējām tradīciju stundas, kur vecāki sadarbībā ar skolu pēta savas kultūras tradīcijas, kopīgi gatavo svētku mielastu. Ungārijā viesojāmies katoļu kristīgajā skolā, kas pārsteidza ar savu kārtību, disciplīnu, vienkāršību. Skolēniem šajās skolās bija skolas formas, kas radīja vienotu koptēlu, piederību konkrētai skolai. Skolēni par savu vidi jutās atbildīgi.»

Projekta laikā tapušas vairākas grāmatas angļu valodā, kas turpmāk tiks izmantotas mācību procesā. Arī skolas puķu dobes tiek iekārtotas projekta ietvaros, turklāt iegūti jauni draugi, kontakti, gūta starptautiska pieredze. Projekta noslēguma pasākumā Ungārijā tika uzrakstīta vēstule Eiropas Parlamentam ar lūgumu pievērst lielāku starptautisku uzmanību dabas aizsardzībai pasaulē.

«Esam lepni, ka arī mūsu skola ir ieguldījusi darbu dabas aizsardzības jautājumos. Izsakām lielu pateicību visiem, kas ieguldīja savu darbu un idejas projekta veiksmīgai realizācijai. Paldies par jūsu rūpēm un mīlestību, audzinot savus bērnus! Paldies, ka nākat ar savām idejām uz skolu un veidojat ar to veiksmīgu sadarbību! Paldies, ka sadarbojaties ar klases audzinātāju, priekšmetu skolotājiem, skolas administrāciju! Vēlu veiksmi, veselību, mīlestību jūsu ģimenēs! Lai prieka pilna un saulaina vasara,» tā Birziņa.  

Apsakti foto no projekta dalībnieku viesošanās Ungārijā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: