Ventspilī pēdējā laikā notikuši vairāki incidenti, kuros izmantota gāzes pistole. Policijas rīcībā nav datu, cik cilvēkiem ir šie ieroči, jo to īpašnieki tiek reģistrēti tikai ar šo gadu.

Valsts policija pēdējos mēnešos ir ziņojusi par trim gadījumiem, kuros pielietota gāzes pistole. Tostarp kādā maija naktī Lielajā laukumā 19 gadus vecs iereibis jaunietis bez acīmredzama iemesla ar gāzes pistoli šāvis gaisā. 30. aprīļa vakarā Inženieru ielas māju pagalmā kāds 24 gadus vecs vīrietis staigājis ar gāzes pistoli, kas bija pielādēta ar 10 patronām. Tā kā viņš bija dzēris, arī šajā gadījumā uzsākta administratīvā lietvedība, jo alkohola reibumā šo ieroci nēsāt ir aizliegts. Bet kādu laiku iepriekš Ventspils traumpunktā vērsās kāds 25 gadus vecs vīrietis ar gāzes pistoles radītu brūci. Viņš ar ieroci nemākulīgi rīkojies un kājā sev iešāvis pats.

Gāzes pistolei nav nepieciešama ieroču nēsāšanas atļauja, taču, pērkot to veikalā, ar šo gadu īpašnieks tiek reģistrēts. Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons uzskata, ka tas ir pozitīvs solis uz stingrāku kontroli, ņemot vērā, ka arī šie ieroči ir bīstami un var nodarīt nopietnus miesas bojājumus. «Nav jau zināms, kāpēc viņš šo gāzes pistoli nēsā un kādos nolūkos to vēlas izmantot. Var gadīties, ka viņš to izmanto laupīšanā, jo vizuāli jau nevar atšķirt, vai tas ir īsts šaujamierocis vai gāzes pistole,» norāda Vilemsons. Tāpat šie ieroči var nonākt psihiski nelīdzsvarotu personu rīcībā.

 

Gāzes pistole izskatās tāda pati, kā īstais šaujamierocis. Vienīgi lodes vietā ir gāzes kapsula. Ar tajā esošo gāzi upuris var ne tikai saindēties, bet arī gūt fiziskas traumas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: