Pirms gaidāmās futbola sezonas FK Ventspils futbolisti un vadība tikās ar saviem līdzjutējiem – atklāja viņiem sezonas plānus, kā arī iepazīstināja ar jaunajiem spēlētājiem un komandas galveno treneri Sergeju Podpaliju.

Ventspils futbolisti 2011. gada sezonu sāks šodien, Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā izbraukumā tiekoties ar 1. līgas klubu FK Daugava RFS. Šī pāra uzvarētājus pusfinālā jau gaida Daugava. Mūsējie Latvijas kausa izcīņā pēdējo reizi uzvarēja 2007. gadā, kad finālā pārliecinoši ar 3:0 pārspēja JFK Olimps spēlētājus. Ar diviem vārtu guvumiem toreiz izcēlās Andrejs Butriks, kurš šosezon atgriezies FKVentspils rindās.

Komandas izpilddirektors Dmitrijs Hohlovs izteica cerību, ka sezona sāksies uz pozitīvas nots – ar uzvaru. «Sezonu sākam ar Latvijas kausa izcīņas spēli pret Pirmās līgas klubu, tāpēc ceru, ka to izdosies sākt ar uzvaru. Protams, ar to mūsu mērķi nebeidzas, jo jācīnās ir arī par uzvaru Latvijas kausā,» sezonas pirmo uzdevumu atklāj Hohlovs.

Latvijas čempionāts šogad solās būt vēl spraigāks un interesantāks. Ierastajam līderu trijniekam – Ventspils,Skonto un Liepājas Metalurgam – vēl sīvāku konkurenci kā iepriekšējos gadus izrādīs FC Daugava, kas starpsezonā saglabājis lielāko daļu komandas vadošo spēlētāju. «Kā jau katru gadu, mūsu uzdevums Latvijas čempionātā ir un paliek nemainīgs, – tā ir tikai un vienīgi uzvara,» uzdevumu Latvijas čempionātā apstiprina Hohlovs.

«Runājot par Eiropas kausiem, tik augstas virsotnes kā 2009. gadā, kad izcīnījām vietu grupu turnīrā, būs grūti sasniegt. Jābūt reāliem, jo, lai spēlētu grupu turnīrā, ir jāsakrīt daudziem apstākļiem un nepieciešama arī veiksme. Tomēr Eiropas kausā nedrīkstam spēlēt tik neveiksmīgi kā pagājušogad, kad divu spēļu summā zaudējām MaķedonijasTeteks. Šogad uzdevums ir nospēlēt daudz pieklājīgāk, tad arī redzēsim, cik tālu spēsim tikt,» piebilst izpilddirektors.

Komandu starpsezonā pametuši un papildinājuši vairāki spēlētāji. Lielākie zaudējumi noteikti meklējami pussargu līnijā – uz ārzemju klubiem devušies Jurijs Žigajevs, Artūrs Zjuzins un Aleksejs Višņakovs. Viņu vietas tukšas nav palikušas, jo klāt nākuši vairāki spēlētāji; pēdējais papildinājums bija uzbrukuma līnijā – Urugvajas uzbrucējs Eduardo Frederiko Martiness Kolombo. Tāpat ventspilnieku rindas papildinājuši futbolisti no Krievijas un Japānas, kā arī vairāki pašmāju spēlētāji.

«Jā, sastāvs mums šajā sezonā ir krietni mainījies, sākot ar galveno treneri un beidzot ar vairākiem pamatsastāva spēlētājiem. Komandu tagad vadīs Krievijas speciālists Sergejs Podpalijs. Tāpat komandu pametuši vairāki tās līderi, bet par to nav ko skumt, jo tā Latvijas futbolā notiek, ka labākie spēlētāji agrāk vai vēlāk dodas prom laimes meklējumos uz ārzemēm. Gan spēles līmeņa, gan finansiālā ziņā mums nav iespēju viņus noturēt, tāpēc notiek šāda spēlētāju rotācija. Mēs nevaram viņiem piedāvāt to, kā mums nav. Nav vērts nopirkt kādu augstas klases futbolistu, lai viņš bez degsmes visu sezonu spēlētu ar 50 procentu atdevi. Tāpat pieturamies pie plāna audzināt jaunos spēlētājus. Šogad vairākiem būs iespēja sevi pierādīt, tāpēc viss ir viņu pašu rokās un kājās. Nevienu potenciālo talantu nevēlos izcelt, jo tas ir atkarīgs tikai un vienīgi no paša spēlētāja – kāda ir viņa attieksme un vēlme spēlēt,» tā Hohlovs.

Komandas izpilddirektors piebilda, ka Baltijas Futbola līga ventspilniekiem nebūs prioritāte, jo sezonas laikā tāpat sanāk daudz spēļu, tāpēc tajā iespēja sevi pierādīt tiks dota komandas rezervistiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: