Ceļš ir jāciena un jāmīl – tā sarunas beigās teiks Vladimirs Jackevičs, Ventspils reisa pasažieru autobusa vadītājs ar 28 gadu stāžu un vēl lielāku pie automašīnas stūres kopumā.

Četrus gadus, kopš Ventspils reisā konkursa kārtībā izvērtē profesionālo meistarību, Vladimirs Jackevičs ir to vidū, kas saņēmuši augstāko novērtējumu. Un vēl vīrietis sarunā teiks, ka ar zaļajiem autobusiem vien viņš nobraucis kādus 1,5 miljonus kilometru. Tas nozīmē, ka Vladimirs pa ekvatoru apbraucis apkārt zemeslodei vairāk nekā 37 reizes. Tā tam jābūt, ja profesija – autobusa vadītājs – ir piepildīts bērnības sapnis.

Vai tiešām vēlme kļūt par pasažieru autobusa vadītāju ir jūsu bērnības sapnis?

– Tā ir, par pasažieru autobusa vadītāju gribēju kļūt jau kopš bērnības. Ugālē, uz kurieni 1962. gadā, kad man bija vien daži gadiņi, no Novgorodas apriņķa pārcēlās mani vecāki, pabeidzu 7. klasi. Bija maz skolēnu, tāpēc 8. klasē mācījos Ventspils 1. astoņgadīgajā skolā. Uz skolu un atpakaļ braukāju ar satiksmes autobusu. Man tas ļoti patika.

Kas piesaistīja šim arodam?

– Man šķita, ka autobusu vadītāji ir paši nopietnākie un disciplinētākie cilvēki. Arī stiprākie, jo vājos ceļš nemīl. Uz ceļa jokot nevar. Iepazinos ar šoferiem. Reiz autobuss pa ceļam salūza, es palīdzēju remontēt – biju lepns par to, ka man atļāva pasniegt atslēgas un citus instrumentus.

Interviju pilnībā lasiet piektdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: