«Jau līdz kaklam apnicis cīnīties par savu vietu zem saules, gribas vienkārši strādāt, bet laikam jau tik drīzi pie skaidrības par savu nākotni vēl netiksim,» situāciju reģionālo televīziju lauciņa komentē Ventspils TV direktors Aleksandrs Mirvis.

Riņķa dancis ap reģionālajām televīzijām sākās pēc vispārējās digitalizācijas pasludināšanas. Ja līdz tam vietējām TV bija frekvences, kurās tās bija skatāmas virszemes televīziju lietotājiem, tad pēc digitālās ēras sākšanās šie raidījumi tiek mētāti pa dažādiem kanāliem un televīzijām. Vispirms tas bija Latvijas Ziņu kanāls, tagad LTV7 kanāls, bet kā vienā, tā otrā reģionālie strādā testa režīmā.

Valsts televīzijā šie TV testēsies 2011. gadā, bet, kas būs pēc tam, šobrīd nav skaidrs, un Mirvi māc bažas, ka varētu sekot vēl kādi jurģi: «Diskusijā, kurā piedalījās tā saucamie mediju eksperti, neradās sajūta, ka viņi vispār iedziļinājušies, par ko te ir runa. Tas bija tāds Vecrīgas skatītāja viedoklis par lietām, kas viņam nemaz nav domātas. Tāpēc māc bažas, vai pēc 2011. gada, kad beigsies līgums ar LTV7, kādam tās reģionālās televīzijas vispār būs vajadzīgas. Viss tajās esot slikts, turklāt ļaunie reģioni graujot LTV7 reitingus. Tāds ļoti nekvalitatīvs uzbrauciens.»

«Uztraukumam par to, ka reģionālie vienkārši tiks aizmesti prom, nav nekāda iemesla,» ir pārliecināta Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāja vietniece Buceniece.

Vairāk lasiet ceturtdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: