Sezonas pirmo spēli izbraukumā aizvadīja jaunizveidotā sieviešu basketbola komanda Ventspils Sporta skola ''Spars''. Pēc 15 gadu pārtraukuma ventspilnieces atgriezās Pullman Sieviešu basketbola līgā svinot uzvaru pār BJBS Rīga/Jugla komandu ar rezultātu 61:70.

Spēles pirmā ceturtdaļa tika aizvadīta līdzvērtīgi, noslēdzot to ar rezltātu 13:15, ventspilniecēm par labu. Cīņā par punktiem tik pat spraigā gaisotnē tika aizvadīta spēles otrā ceturtdaļa (26:31). Trešo ceturtdaļu Ventspils komanda noslēdza ar 11 punktu pārsvaru (43:54), taču BJBS Rīga/Jugla komanda ceturtās ceturtdaļas vidū spēja šo pārsvaru samazināt līdz 5 punktiem (52:57). Lai arī ventspilnieces zaudēja ceturto ceturtdaļu, tomēr tas neliedza noslēgt spēli ar uzvaru 61:70.

Ar skaistu double-double jeb 35 gūtiem punktiem un 12 atlēcošajām bumbām ''Spars'' komandā izcēlās Martina Bertāne. Otrā rezultatīvākā Ventspils spēlētāja ar 12 gūtiem punktiem bija Kristīne Hodzijeva. Annija Zvirgzdiņa guva 7 punktus un izcēlās ar 14 atlēcošajām bumbām.

Sieviešu komandā tika pieteiktas 11 spēlētājas, komandas galvenais treneris Roberts Prūsis, savukārt par komandas kapteini tika iecelta Annija Zvirgzdiņa, kura ir uzņēmusies arī menedžeres pienākumus.

Kopumā Pullman Sieviešu basketbola līgā startē deviņas komandas, kuras līdz 12. martam sacentīsies divu apļu turnīrā. Plānots, ka 17.-19. martā četras labākās komandas izspēlēs Final 4 turnīru, kur tiks noskaidrota Pullman Sieviešu basketbola līgas uzvarētāju komanda.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    некто 16.10.2022, 16:43:53

    Man ir jautājums- kāpēc Ventspilī piecpadsmit gadus nebij sieviešu basketbola komandas ? Un vēl- kāpēc joprojām nav hokeja komandas kas spēlē Latvijas čempionāta

  • -1
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 17.10.2022, 13:58:58

    Atbild Sporta pārvalde:
    Sporta veidi katrā pilsētā attīstās, ņemot vērā sporta infrastruktūru, iedzīvotāju intereses, sportistu sagatavotības līmeni, meistarību, tradīcijas un izmaksas. Ventspilī iespējams nodarboties ar vairāk kā 30 sporta veidiem, kuri attīstās sporta skolā “Spars” un sporta klubos.
    Sporta spēļu komandas, kuras startē Latvijas meistarsacīkstēs pieaugušo konkurencē parasti attīstās sporta klubos, arī Ventspils sieviešu basketbola komanda iepriekšējā periodā atradās BK “Ventspils” pārraudzībā, bet diemžēl sieviešu basketbola komandai pietrūka atbilstošas meistarības spēlētājas, lai nokomplektētu komandu un spēlētu Latvijas čempionātā.

  • -1
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 17.10.2022, 13:59:04

    Ņemot vērā, ka šobrīd Ventspilī ir izveidojusies jaunatnes basketbola komanda ar talantīgām spēlētājām, no kurām vairākas ir Latvijas jaunatnes izlasē, sporta skola “Spars”, lai nodrošinātu jaunatnes komandai spēļu pieredzi pieaugušo konkurencē un sekmētu katras sportistes izaugsmi, ir pieteikusi Ventspils komandu startam Latvijas sieviešu basketbola līgā.
    Attiecībā uz hokeju, šeit jāņem vērā, ka hokejā nav atbilstoša vecuma sportisti un komandas spēlētāju meistarība vēl nav izaugusi, lai startētu pieaugušo konkurencē Latvijas čempionātā. Protams, ir atsevišķi spēlētāji, kuri sportista gaitas uzsākuši Ventspilī un izauguši par augstas klases sportistiem, kuri startē valsts un ārvalstu hokeja komandās. Šobrīd biedrības “Ventspils Hokeja savienība” spēlētāji startē Latvijas bērnu un jaunatnes čempionātā hokejā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: