Melanholiskās noskaņās, 11. oktobrī, mūziķe Emīlija plašākai auditorijai piedāvā dziesmu ''Lauzu sevi''. Dziesmai tapis arī pašas režisēts videoklips. Emīlija dziesmas raksta pati un savu mūzikas stilu sauc par indie-popu.

Pērnā gada vasarā, Emīlija sevi spilgti pieteica uz latviešu mūzikas skatuves ar minialbumu ''Augustā'', kurš tika nominēts mūzikas ierakstu gada balvā ''Zelta Mikrofons'' kā labākā gada debija. Dziesma ''Lauzu Sevi'' ir Emīlijas gaidāmā albuma pirmais vēstnesis.

''Dziesma ir par sabiedrības uzskatiem un standartiem, kuri mēdz būt pretrunā ar cilvēka individuālajām sajūtām. Radošums atklāj mākslinieka iekšējo pasauli, tāpēc tā neizpratne var kļūt par šķērsli turpmākajai attīstībai. Laiks var mainīt visu, tāpēc jāpaliek patiesam pašam pret sevi, jo, manuprāt, ir svarīgi apzināties savu māksliniecisko ''es'', stāsta Emīlija.

Dziesmas mūzikas producente ir mūziķe Evija Vēbere - ''Emīlija ir ļoti spēcīga dziesmu un to tekstu autore, tādēļ esmu bezgala saviļņota par iespēju darināt viņas dziesmas kažociņu un esmu lielā sajūsmā par iznākumu! Vienmēr esmu iedvesmota sastrādāties ar Tomu Mikālu, kurš ir dziesmas aranžētājs, tāpat ar Gati Zaķi, kurš veica skaņas pēcapstrādi. Manuprāt, šī dziesma spilgti izgaismo Emīlijas radošā gara spējas un tālāko lidojumu''.

Videoklipa idejas autore un producente ir pati Emīlija, ar režiju līdzēja Līna Brauna, producente un radošā asistente Keitija Eizenbārde, stiliste Agate Meikulāne un operators Kristaps Kleinbergs.

''Sadarbība ar Emīliju ir iedvesmojoša un viegla, jo viņa zin, ko vēlas, un spēj arī citos iedzīvināt savu ideju. No Emīlijas var mācīties neizsīkstošu apņēmību un drosmi pašai realizēt savu vīziju. Esmu pateicīga, ka Emīlija daļu sevis uzticēja tieši man, un ticu, ka šie ir tikai pirmie, lielie soļi viņas mūzikas karjerā'', komentē radošā asistente Keitija.

Šobrīd Emīlija studē Ventspils Mūzikas vidusskolas trešajā kursā, paralēli mācībām aktīvi raksta dziesmas un sniedz koncertus.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Hugo Boss 11.10.2022, 20:11:32

    Njaaaa ...nav ne balss, ne normāla mūzika, ne vārdi....nezinu kam var patikt tāda dziesma?

  • -6
    Vitas Jermola 12.10.2022, 20:30:39

    Ja esi drosmīgs,satiksimies un apstāstīšu par vārdieim un mūziku. Pats noteikti vairāk par pirdienu dīvānā neesi radījis.

  • 0
    Heinrich 13.10.2022, 14:31:02

    Piedodiet,atvainojiet-vai esat pārliecināts,ka ar iepriekšējā komentāra autoru esat vienādās svara kategorijās?

  • -3
    Vitas Jermola 13.10.2022, 20:15:06

    Svars šķiet sarunā nav galvenais.

  • -2
    Gunārs Pētersons 14.10.2022, 08:19:08

    Emīlija malacis! Turpini radīt! Dziesma forša un balss super :)

    P.S. Pateicoties neatkarīgās Ventas Balss un tās kuratora Ventspils Domes centieniem uzturēt anonīmu forumu toksisku troļļu vides nodrošinājumam, es nesaprotu, kā vispār kāds normāls ventspilnieks grib kaut ko šajā mēslu un vēmekļu bedrē kaut ko publicēt? Novēlu nevienam to nedarīt, lai padomā par savu neatkarību. Pret Lemberga vērstus komentārus gan dzēšat ara tapat ka sēnes griežat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: