Ar rekordlielu dalībnieku un skatītāju pulku, 8. oktobrī noslēdzās Latvijas Nacionālā kausa finālposma sacensības motokrosā Jūrkalnē. Uz rietumkrasta smilšaino un tehniski sarežģīto mototrasi bija ieradušies sportisti no visiem Latvijas novadiem, kā arī no Lietuvas un Igaunijas, kas kopā sastādīja dažāda vecuma un meistarības 200 motobraucējus.

Agro Sacensību rīta cēlienu iesāka bērnu un jauniešu klases, kurā motokluba ''Rodeo'' jaunais censonis Rūdolfs Spila 65 cc Jaunāko zēnu grupā ieguva 6. vietu. 85 cc Jaunāko sportistu pulkā Sebastians Olsens pēc vairākiem kritieniem spēja kopvērtējumā izcīnīt 4. vietu, kas viņam netraucēja kļūt par Nacionālā kausa čempionu sezonas kopvērtējumā. Ralfs Spila pierādīja, ka pēc dažādām likstām sezonas vidū, Jūrkalnes smagajā trasē viņš bija ātrs un mērķtiecīgs, kas vainagojās ar 2. vietu dienas kopvērtējumā - 85cc Vecāko zēnu klasē.

Par uzvarētāju prestižajā MX PRO klasē un Ventspils novada balvas ieguvēju kļuva lietuvietis Domantas Jazdauskas, kurš šogad piedalījās arī Lietuvas izlasē Nāciju motokrosā ASV un lieliski jutās arī Jūrkalnes smagajās smiltīs.

Otro vietu izcīnīja Kārlis Kalējs, kuram šis bija pirmais goda pjedestāls pēc smagas traumas sadziedēšanas. Trešo vietu sīvās cīņās ar pieredzējušiem konkurentiem, vēl līdz pat pēdējam aplim, izcīnīja jaunais Ventspils motokluba ''Rodeo'' sportists Tomass Šaicāns. Nepaveicās vienam no sacensību favorītiem - Tomam Macukam, kuram jau pirmā brauciena trešajā aplī sāka ''niķoties'' motocikls un līdz ar to viņš bija spiests izstāties no tālākām cīņām dienas kopvērtējumā.

Nacionālā kausa atšķirība no pārējiem Latvijas MX seriāliem atšķiras ar to, ka dalībnieki pēc kvalifikācijas brauciena un tajā uzrādītā ātruma veikšanas tiek sadalīti A,B,C un D klasēs, jo augstāka meistarība un ātrāks apļa laiks, jo augstākā klasē jāsacenšas.

Savas tiesības uz līdera godu savā trasē apstiprināja ''Rodeo'' sportists Ansis Anševics, uzvarot MX A klasē, kur trešo vietu izcīnīja viņa komandas biedrs Dāvids Rjabovs. Mūsu pilsētas amatieru sportisti piedalījās arī MX C klasē, kur Oskars Ābele ieguva 11. vieta kopvērtējumā, kamēr Ivo Vinholcs ieņēma 29. vietu. Juris Drančuks ierindokjās 16. vietā MXD klasē. Salīdzinoši nesen izveidotajā klasē ar nosaukumu MX Zero, kura izveidota motobraucējiem, kuri nekad iepriekš nav startējuši oficiālās sacensībās, Kristaps Bunclers debijas reizē izbrauca 4. vietu, kamēr Nauris Krūziņš - 6. vietā kopvērtējumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: