Ventspils rakstnieku un tulkotāju mājas balvas "Sudraba tintnīca" piešķīra četriem literārajiem darbiniekiem. Ventspils pilsētas pašvaldība pasniedz arī divas izcilības stipendijas, kuras piešķir "Latvijas kultūrā nozīmīgam, nopelniem bagātam un jaunam, daudzsološam literātam".

Žūrijas komisija šogad lēma balvas piešķirt lietuviešu dzejniekam un tulkotājam Vladam Brazjūnam par dzejas krājumiem "Laiko pralandos", rakstniekam Laurim Gundaram balvu prozā par grāmatu "Svešam kļūt jeb Stāsts par Gunāru A.", tulkošanā no latviešu valodas - somu tulkotājai Mirjai Hovilai par Aleksandra Čaka dzejas un stāstu izlasi somu valodā "Sydan jalkakaytavalla" un Vizmas Belševicas triloģojas "Bille" tulkojumu, bet tulkošanā uz latviešu valodu - tulkotājam Kasparam Zalānam par amerikāņu autora H. F. Lavkrafta darba "Stāsti" tulkojumu no angļu valodas.

Izcilības stipendijas piešķirtas rakstniekiem Jānim Lejiņam un Akselam Hiršam.

Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils pašvaldības balvas šogad pasniedz astoto reizi par šajā rezidenču vietā tapušu darbu dzejā, prozā un tulkošanā uz un no latviešu valodas. Balva ir izveidota, lai novērtētu izcilākos rakstnieku un tulkotāju mājā tapušos darbus un godinātu autorus. Balvas "Sudraba tintnīca" tiek piešķirtas katru otro gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: