Pagājušās nedēļas nogalē Piedzīvojumu parkā notika starptautisks petankas turnīrs ''Ventspils 2022''. Turnīrs, kas norisinājās jau trīspadsmito reizi, ir izveidojies par nozīmīgākajām sezonas sacensībām petankā Ventspilī.

Pirmajā sacensību dienā - sestdien par Ventspils kausu sacentās 20 trijnieku komandas, svētdien dubultspēļu disciplīnā par kausiem cīnījās 20 pāri.

Komandas šogad tika pārstāvētas ar spēlētājiem no četrām valstīm - Francijas, Lietuvas, Polijas un Latvijas. Mājiniekus - Ventspils kērlinga klubu pārstāvēja divas trijnieku un trīs divnieku komandas, bet vairākās kluba komandās bija iesaistīti citu klubu un pat citu valstu spēlētāji. Abās sacensību dienās pirmajai spēlei pretiniekus noteica izloze, tālāk tika aizvadītas trīs spēļu kārtas pēc Šveices sistēmas, kam sekoja finālturnīrs, kura trīs spēlēs par Ventspils kausiem cīnījās astoņas labākās komandas, bet pārējās cīnījās par augstāku vietu grupās un turnīra kopvērtējumā.

Trijnieku sacensībās labāko astoņniekā iekļuva sporta kluba ''Rīgas petanka'' komanda ''Kurare'', Ventspils kērlinga kluba veidotās komandas - iepriekšējā gada Ventspils kausa ieguvēji – komanda ''Nyons'' un ''Kurland'', Latvijas un Lietuvas klubu apvienotā komanda ''Friendship'', divas dažādu Latvijas klubu spēļētāju apvienotās komandas ''SLS'' un ''RedBull'', Polijas komanda ''Bialystok'' un Polijas un Latvijas spēlētāju apvienotā komanda ''Karol''.

Cetutdaļfināla spēlē ventspilnieču Agitas Puriņas un Ingas Apmanes, un Francijas spēlētāja Patrika Audiarna komandai ''Nyons'' pretī stājās kluba biedru Raido Blumberga, Andra Padrevica un kluba ''Upesciema Warriors'' spēlētāja Artūra Akmentiņa komanda ''Kurland''. Abu komandu ļoti sīvā cīņā līdz pēdējam spēles metienam spēcīgāki bija ''Kurland'' vīri, uzvarot ar rezultātu 10:9. Tāpat, arī otram vēlākajam finālistam - komandai ''Kurare'' ceturtdaļfināla spēli pret Latvijas klubu komandu ''SLS'' izdevās uzvarēt tikai ar viena punkta pārsvaru. Pusfinālā spēlēs komanda ''Friendship'' ar viena punkta pārsvaru uzvarēja komandu ''Kurare'', bet ''Kurland'' vīri ar pāŗliecinošu rezultātu 13:1 pieveica komandu ''Bialystok''.

Trijnieku komandu finālspēlē ''Kurland'' vīri Raido Blumbergs, Andris Padrevis un Artūrs Akmentiņš izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 13 :3 pieveicot ''Friendship'' komandu, kurā startēja Gints Greifs-Getliņš, Vilnis Jurevics un Sigitas Limontas, kas nopelnīja turnīra sudraba kausu. Bronzas kausu izcīnīja ''Kurare'' (Juris Keišs, Aividss Švarcs, Ieva Gulbe) komanda, kas ar rezultātu 13: 5 uzvarēja komandu ''Bialystok'' no Polijas.

Svētdien dubultspēļu sacensībās labāko astoņniekā iekļuva trīs ventspilnieku pārstāvētās komandas – Raido Blumbergs un Andris Padrevics, Agita Puriņa un Patriks Audiarns, Eva Martinsone un ''Ērģemes'' kluba spēlētājs Imants Zvirbulis, Lietuvas spēlētāji Eugenija Karbočiene un Paulius Rulinskas, Rīgas petankas kluba dubultspēļu pāris Ieva Gulbe un Juris Keišs, kā arī trīs Latvijas klubu spēļētāju veidotie pāri – Artūrs Akmentiņš un Kristaps Stepiņš, Jānis Lācis un Jekaterina Soika, Raivis Stepiņš un Gints Greifs-Getliņš.

Ceturtdaļfināla spēles uzvarēja visas Ventspils kērlinga kluba spēlētāju veidotās komandas un Rīgas petankas komanda, tāpēc jau pusfinālā divām mājinieku komandām nācās sacensties savā starpā, un arī šī spēle izvērtās sīksta, taču šoreiz Agita Puriņa un Francijas spēlētājs Patriks Audiarns ar divu punktu pārsvaru spēja uzvarēt Ventspils vīrus Raido Blumbergu un Andri Padrevicu, tādējādi revanšējoties arī par zaudējumu sestdien trijnieku sacensību ceturtdaļfinālā. Savukārt, Eva Martinsone un Imants Zvirbulis ar viena punkta pārsvaru uzvarēja Rīgas petankas komandu.

Dubultspēļu finālā zelta kausus izcīnīja pagājušā gada Ventspils turnīra sudraba kausu ieguvēji Agita Puriņa un Patriks Audiarns, ar rezultātu 13:4 uzvarot Evu Martinsoni un Imantu Zvirbuli, kam pelnīta otrā vieta turnīrā. Spēlē par trešo vietu ventspilnieki Raido Blumbergs un Andris Padrevics piekāpās Rīgas petankas spēlētājiem Ievai Gulbei un Jurim Keišam, kuri šajā turnīrā izcīnīja jau otro bronzas kausu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: