Skolās ieviešot jauno mācību saturu, aktuāla ir programma ''Konsultantu sagatavošana kompetenču pieejas ieviešanai skolā un pedagogu atbalstam.'' Programmas nodarbības ilga 72 stundu garumā, kuru kopumā šajā un pagājušajā gadā apmeklēja un absolvēja 26 skolu un pirmsskolu skolotāji.

Šī programma ne tikai palīdz padziļināti pētīt mācību organizēšanas jautājumus, bet arī ļauj programmas absolventiem kļūt par savas skolas pedagogu konsultantu. Ar šo konsultantiem ir iespēja piedalīties stundu vērošanā, palīdzēt izglītības iestādes jaunajiem pedagogiem adaptēties jaunajā vidē un izpalīdzēt dažādu situāciju risināšanā.

Daži no šīs un iepriekš minētās programmas dalībniekiem ir piekrituši aktīvi iesaistīties ''Pedagogu atbalsta dienesta'' darbā, proti, nākamajā mācību gadā strādāt kā dienesta konsultanti. Dienesta komandu no nākamā mācību gada papildinās 4. vidusskolas pedagogi Aiva Belte (matemātikas skolotāja) un Baiba Ērkšķe (latviešu valodas un literatūras skolotāja), 6. vidusskolas sākumskolas skolotāja Lita Spruģevica, kā arī 2. vidusskolas angļu valodas skolotāja Natalja Malašonoka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: