Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir vērsusies pie Ventspils Augstskolas (VeA), aicinot sniegt skaidrojumu par iespējamu nelikumīgu Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļu izlietojumu savā projektā, informē IZM Komunikācijas nodaļa.

Ministrija lūgusi skaidrojumus arī no ES struktūrfondu projektu īstenošanu uzraugošās institūcijas un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras. Pēc informācijas saņemšanas un izvērtēšanas IZM lems par tālāk nepieciešamo rīcību.

IZM skaidro, ka pašlaik par minēto situāciju Ventspils augstskolā oficiāla informācija nav saņemta, izņemot augstskolas rektora iesniegto informāciju, ka persona, par kuru ir aizdomas, ir atstādināta no amata.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jūnija sākumā veica izmeklēšanas darbības Ventspils Augstskolā. Viena persona uz laiku tika aizturēta.

KNAB personas aizturēšanu veicis Eiropas prokuratūras izmeklētā lietā. Latvijas prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA teica, ka Eiropas prokuratūras uzdevumā procesuālās darbības tika veiktas Ventspils augstskolā kādā Eiropas prokuratūras lietvedībā esošā kriminālprocesā, kas saistīts ar ES līdzfinansēto līdzekļu nelikumīgu izmantošanu.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    VpilsAugstskola 16.06.2022, 14:57:17

    Vēlamies precizēt, ka esam snieguši skaidrojumu un visu nepieciešamo informāciju IZM un esam pārliecināti, ka mūsu darbinieki ļaunprātīgi nav izmantojuši situāciju. Lai novērstu jebkādas šaubas, veicam arī iekšējo autitu konkrētajam projektam. Tāpat vēlreiz vēršam uzmanību tam, ka nevienai no personām nav izvirzīta apsūdzība vai nozīmēts kāds īpašs statuss lietā.

  • 0
    Igor Lemberski 07.01.2023, 13:41:53

    Persona, par kuru iet runa skaidrojumā, tomēr strādā par juristu Ventspils Augstskolā. Lūdzu noskaidrot, vai 1) viņa faktiski nebija atlaista no darba jūnijā un Augstskolas vadība maldināja sabiedrību vai 2) viņa atkal bija pieņemta darbā, par ko sabiedrība nav informēta.

  • 0
    Marta P 09.01.2023, 13:36:32

    Tev ir pārliecība, ka uztaisīsi labāku izmeklēšanu kā atbildīgās institūcijas?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: