Pagājušās nedēļas nogalē Ventspils Piedzīvojumu parkā notika Latvijas čempionāts petankā vīriešu dubultspēlēs, kur piedalījās divdesmit divas komandas no deviņiem Latvijas sporta klubiem. 

Sākotnēji tika aizvadītas četras spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kuru rezultātiem labākie sešpadsmit pāri cīnījās par medaļām finālturnīra četrās spēlēs, bet pārējie turpināja sacensību par iespējami labākām vietām čempionātā.  
 
Līdzšinējie divkārtējie Latvijas čempioni dubultspēlēs - Ventspils kērlinga kluba petankisti Andris Padrevics un Raido Blumbergs, aizvadījuši labu spēļu dienu, izcīnīja tiesības cīnīties finālā par zelta medaļām ar sporta kluba Upesciema ''Warriors'' spēlētājiem Edgaru Silovu un Arturu Akmentiņu. Tomēr Andrim un Raido šoreiz mājās neizdevās izcīnīt trešo titulu un nācās samierināties ar sudraba medaļām, finālā piekāpjoties Silovam un Akmentiņam, kuri sestdien parādīja izcilu sniegumu, pārliecinoši uzvarot visās spēles. Bronzas medaļas izcīnīja Upesciema ''Warriors'' vīri Vladimirs Belijs un Dāvids Lindbergs.

Nākamajā gadā Latviju starptautiskā mērogā varēs pārstāvēt jaunie čempioni, taču šajā sezonā Andris Padrevics un Raido Blumbergs, kā eksčempioni, jūlijā dosies uz Eiropas čempionātu dubultspēlēs, vienspēlēs un jauktajās dubultspēlēs, kas notiks Nīderlandē.

Šovasar Ventspilī vēl paredzēts Latvijas čempionāts sieviešu vienspēlēs, kas notiks 23. jūlijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: