Pēc ilgāka pārtraukuma Covid-19 pandēmijas dēļ Ventspils svarbumbu cēlāji beidzot varēja atgriezties valsts mēroga sacensībās. Sestdien, 23. aprīlī, Rugājos sporta centrā norisinājās Latvijas čempionāts individuālajās disciplīnās. Mūsu sportisti no Svarbumbu celšanas kluba "Ventspils Atlants" startēja un spēja izcīnīt medaļas visās vecuma grupās.

Raušanas vingrinājumā U-18 jauniešu grupā vienotajā svara kategorijā virs 68 kg par labāko kļuva Nikolajs Sokols. 10 minūšu laikā viņš 16 kg smagu svarbumbu spēja pacelt 174 reizes. Šis rezultāts viņam ļāva kļūt par labāko arī junioru grupā U-23, svara kategorijā līdz 95 kg.

Arturs Tančins ar 24 kg smagu svarbumbu paspēja veikt 179 raušanas pacēlus un tas ļāva viņam kļūt par čempionu starp pieaugušajiem kategorijā līdz 85 kg, kā arī par absolūto uzvarētāju starp veterāniem vecuma grupā 50-59 gadi.

Vasīlijs Giņko 24 kg smagu svarbumbu spēja izvilkt 236 reizes, kā rezultātā ieguva 3. vietu starp pieaugušajiem kategorijā virs 95 kg un uzvarēja veterānu grupā 40-49 gadi absolūtajā kategorijā.

Sacensību beigu daļā mūsu sportisti izcīnīja zeltu stafetē starp pieaugušo komandām, kur apsteidza visus pārējos sāncenšus.

Uzrādītie rezultāti ļāva viņiem pievienoties jauniešu, pieaugušo un veterānu izlases komandām. Pēc mēneša viņiem būs jāaizstāv Latvijas gods Eiropas čempionātā, kas risināsies Tallinā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: