ASV pilsētā Birmingemā notika NCAA (Nacionālās koledžu sporta asociācijas) pirmās divīzijas finālsacensības vieglatlētikā telpās, kurās mūsu trīssoļlēcēja Rūta Lasmane izcīnīja ceturto vietu, bet Darja Sopova ierindojās 12. pozīcijā.

Lasmane, kura šosezon studē Teksasas Tehniskajā universitātē, no pirmajiem trīs piegājieniem rezultātu uzrādīja tikai otrajā – 13,77 metri. Ar to pietika, lai izpildītu vēl trīs lēcienus un piektajā viņa sasniedza sezonas labāko rezultātu – 13,88 metrus. Ceturtajā un sestajā mēģinājumā viņai bija 13,00 un 13,70 metru tāli lēcieni.

Teksasas Universitātes sportistei Darjai Sopovai pirmais mēģinājums nebija ieskaitīts, otrajā viņa lēca 12,78 metrus tālu, bet trešajā bija par centimetru tuvāks rezultāts. Darja pēdējiem trīs lēcieniem nekvalificējās un ieņēma 12. vietu 16 sportistu konkurencē.

Ar jaunu NCAA rekordu trīssoļlēkšanā telpās - 14,57 metri - uzvaras laurus plūca Floridas Universitātes pārstāvē Džasmīne Mūra. Otro vietu ieņēma vēl viena Floridas Universitāte vieglatlēte Natriša Kūpere, kura savā labākajā mēģinājumā aizlēca 13,99 metrus tālu, bet par trīs centimetriem tuvāks rezultāts bija Tenesī Universitātes studentei Harizmai Teilorei.

Sacensību rezultātus skatīt ŠEIT

Jau šajā nedēļas nogalē sāksies stadiona sacensību sezona, bet finālsacensības plānotas 8. – 11. jūnijā Jūdžinā, Oregonas štatā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: