Pēc veiksmīgi aizvadītām Pekinas Ziemas Olimpiskām spēlēm, kurās Ventspils Olimpiskās vienības šorttrekists Roberts Krūzbergs 500m distancē izcīnīja 9. vietu, sasniedzot augstāko rezultātu Latvijai šajā sporta veidā olimpiskajās spēlēs, bet 1000m un 1500m, ieņēma attiecīgi 20. un 26. vietu, sportists uz vairākām nedēļām bija atgriezies Ventspilī.

Roberts ar debiju Olimpiskajām spēlēm Pekinā nav pilnībā apmierināts, jo pirmie starti 1000m un 1500m distancēs neizdevās, jo patraucēja dažādi sīkumi, laikam pietrūka pieredze, tik augsta līmeņa sacensībās, un veiksme, bet sportists ir priecīgs par sasniegto rezultātu 500m distancē. Šobrīd jau uzsākts darbs nākošajam Olimpiskajam ciklam, lai gatavotos 2026. gada Milānas Olimpiskajām spēlēm.

Šobrīd Roberts atkal devies uz Vāciju, kur trenējas kopā Vācijas un Polijas izlases šorttrekistiem un turpina gatavoties pasaules čempionātam, kas no 8. līdz 10. aprīlim notiks Kanādas pilsētā Monreālā. Vācijā kopā trenējas 30 šorttrekisti, kas veido ļoti labu konkurenci. Sportisti savā starpā ir draudzīgi, bet pastāv liela iekšējā sāncensība, kas rada lieliskus treniņapstākļus. Ikdienā tiek aizvadīti ne tikai ledus, bet arī fiziskās sagatavotības treniņi.

Pirms došanās uz Vāciju ar Robertu un viņa treneri Kārli Krūzbergu tikās Ventspils Olimpiskās vienības vadītājs Uldis Boitmanis, lai pārrunātu sporta veida aktualitātes un gatavošanos pasaules čempionātam šorttrekā, kā arī nepieciešamo atbalstu.

Lai sekmētu augstas klases sportistu rezultātu izaugsmi, Ventspils valstspilsētas pašvaldība atbalsta augstas klases sportistu sagatavošanas programmu, kurā 2022. gadā iekļauti 25 sportisti, piešķirot Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējumu 55 000 eiro apmērā. Šīs programmas nozīmīgumu pierāda Ventspils atbalstīto sportistu dalība Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos. Ar programmas atbalstu sportistiem tiek nodrošinātas sporta bāzes un sniegts cits finansiālais un organizatoriskais atbalsts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: