Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma saistošos noteikumus ''Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību, lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatības negatīvo ietekmi uz saimniecisko darbību Ventspils pilsētā 2022. gadā''.

Noteikumi pieņemti nolūkā mazināt Covid-19 infekcijas izplatības dēļ noteikto ierobežojumu negatīvo ietekmi uz saimniecisko darbību Ventspilī. Tie paredz atbalsta sniegšanu nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu veidā 2022. gada aprēķinātajam nekustamā īpašuma nodoklim (NĪN) noteiktu nozaru komersantiem, kuru darbību šajā gadā ietekmē valstī noteiktie ierobežojumi saimnieciskās darbības veikšanai iekštelpās. Identisks atbalsts komersantiem tika sniegts arī 2021. gadā.

Noteikumos iekļautas vairākas NĪN maksātāju kategorijas, kas jau šobrīd tiesīgas saņemt NĪN atvieglojumus 50 % un 70 % apmērā atbilstoši Ventspils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 5 ''Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā''.

Attiecīgi:
- viesu izmitināšanas un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi – NĪN atvieglojuma apmērs 2022. gadā tiek palielināts no 50% uz 90%; ēkai/telpu grupai jāatbilst normatīvajos aktos noteiktajam lietošanas veidam: ''Viesnīcas un sabiedriskās ēdināšanas ēkas; Viesnīcu ēkas vai viesnīcu telpu grupa'' (kods 1211) vai ''Citas īslaicīgas apmešanās ēkas; cita īslaicīgas apmešanās telpu grupa'' (kods 1212);
- regulāra un publiska kino demonstrēšana - NĪN atvieglojuma apmērs 2022. gadā palielināts no 70% uz 90%; attiecīgajai būvei/telpu grupai jābūt projektētai un pieņemtai ekspluatācijā kā ''kinoteātris'', kā arī kino demonstrēšanas pakalpojumam jābūt regulāri un publiski pieejamam plašam personu lokam.

Noteikumi paredz, ka NĪN atvieglojumus 90% apmērā 2022. gada nodoklim varēs saņemt arī nodokļa maksātāji, kuru īpašumos tiek sniegti skaistumkopšanas pakalpojumi (friziera, manikīra, pedikīra, masāžas, kosmetoloģijas, solārija, tetovēšanas, skarifikācijas, mikropigmentācijas, pīrsinga, publiskās lietošanas pirts un publiskās lietošanas peldbaseina pakalpojumi).

Lai pretendētu uz atvieglojuma saņemšanu, konkrētajam nekustamam īpašumam, kā pakalpojuma sniegšanas vietai, jābūt reģistrētai Veselības inspekcijas mājas lapā publicētajā skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēju sarakstā.

Nodokļa maksātāji aicināti pieteikties NĪN atvieglojuma saņemšanai līdz 2022. gada 31. oktobrim, ar iesniegumu vēršoties Ventspils domes administrācijas Finanšu nodaļā, tam pievienojot saistošajos noteikumos prasītos dokumentus un informāciju.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā ''Latvijas Vēstnesis'' un būs pieejami Ventspils valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: