Pateicoties Ventspils pašvaldības, iedzīvotāju, uzņēmumu un biedrību atbalstam, uz Ukrainu nosūtīta vesela kravas automašīna – 13 tonnas dažādu lietu – ar saziedotām precēm, praktiskās palīdzības sniegšanai Ukrainas iedzīvotājiem.

Ventspils valstspilsētas pašvaldība vēlas pateikt īpašu paldies uzņēmumiem, kuri iesaistījās ar atbalstu un ziedojumiem. Vispirms jāatzīmē, ka ventspilnieku ziedojumu sūtījums uz Ukrainu kļuva iespējams ar enerģisku Ventspils Rotary kluba un tā prezidentes Agneses Pastares iesaisti un sekmīgu loģistikas koordinēšanu, kopējā pasākumā aktīvi iesaistoties ar Ventspils Rotary kluba biedriem saistītiem pilsētas uzņēmumiem. SIA Diāna sveces piešķīra kravas automašīnu, SIA Baltimar VT parūpējās par degvielu, SIA Bucher Municipal nodrošināja paletes un kastes, bet AS Ventspils zivju konservu kombināts – vietējo zivju konservu sūtījumu.

Atbalsta sniegšanā Ukrainas iedzīvotāju aktīvie iesaistījušās arī Ventspils pašvaldības iestādes. Komunālā pārvalde, Ventspils nekustamiem īpašumi un Pašvaldības policija rūpējas par atbalsta centra telpu pieejamību un drošību, Sociālais dienests un Izglītības pārvalde operatīvi iesaistās Ukraiņu bēgļu ģimenēm aktuālu jautājumu risināšanā, Jauniešu māja piesaista brīvprātīgos Ventspils atbalsts Ukrainai ziedojuma centram.

Pašvaldība izsaka pateicību veikaliem un uzņēmumiem, kas atbalstīja ar ziedojumiem – Mājai un Dārzam par guļammaisu, lukturīšu un bateriju ziedojumiem, SIA SAULESBŪVE AS, SIA Tikem, SIA Džeri Li un Ventspils samāriešu apvienībai par pārtikas un higiēnas preču ziedojumiem, AS Hansa Matrix darbiniekiem par pārtikas, medikamentu un higiēnas preču ziedojumiem. Doktorātam Elite par pārsienamajiem materiāliem, medicīniskajiem gumijas cimdiem un SIA Solvita, SIA Žanete SL par ziedotajiem apaviem, SIA CRYOGENINIC AND VACUM SYSTEMS par ģeneratoru, Z/S Kļavas par pārtikas precēm un SIA Azeron par ziedojumu Ventspils ukraiņu kultūras biedrībai Kobzar. Tehnisko atbalstu un materiālu drukāšanu nodrošināja Ventspils dizaina darbnīcai RADE, SIA VANA un Ventspils Digitālajam centrs. Par par ikdienas atbalstu un brīvprātīgo ēdināšanu paldies jāsaka Stenders Picai, kafejnīcai Windau Coffee, kafejnīcai Dārzā, kafetērijai Bitīte , krogam Pasiekstes dzirnavas un bistro Ērmanītis.

Vislielākais paldies ikvienam ziedotājam, kas palīdzējuši jebkādā veidā – gan ar brīvprātīgo darbu, gan ar ziedojumiem, gan ar naudas līdzekļiem, jo ar kopīgiem spēkiem kopumā saziedotas 13 tonnas ar primārās nepieciešamības precēm, tai skaitā 184 kastes ar siltām drēbēm, 166 kastes ar pārtikas produktiem, 31 kasti ar dzīvnieku barību, 69 kastes ar higiēnas precēm un 19 kastes ar medikamentiem.

Palīdzība Ukrainai būs nepieciešama ilgstoši, tādēļ arī turpmāk Ventspils atbalsts Ukrainai ziedojumu centrs darbu turpinās katru darba dienu no plkst. 10 līdz 20, Andreja iela 11. Aktuālo ziedojumu sarakstu varēsiet atrasts Ventspils Atbalsts Ukrainai ziedojuma centra Facebook un Instagram lapās. Ziedojuma centrs iesaistās Ukrainas atbalstam dažādos veidos, palīdzot gan ar humānās palīdzības kravu veidošanu, gan vācot ziedojumus, kas tiek izmantoti Ventspilī atbraukušo ukraiņu patvēruma meklētāju atbalstam, gan sadarbībā Ventspils ukraiņu kultūras biedrību Kobzar koordinējot ukraiņu pilsoņu atvešanu uz Ventspils pilsētu.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Elviss22 08.03.2022, 17:46:17

    Būtu jau labi, ja tos ziedojumus saņemtu tiešām tie, kuriem tas visvairāk vajadzīgs.

  • 0
    Pornieks 08.03.2022, 20:06:47

    Viss ir normāli, Elvis.
    Vispār zinu ka vajag parastas higiēnas lietas - sievietēm, bērniem un tā.
    Būtu labi ja VB publicētu primāro nepieciešamību sarakstu.
    Sākot ar medikamentiem, esiet tik laipni.

  • 0
    еs 09.03.2022, 09:14:28

    https://static.lsm.lv/media/2022/03/large/1/hers.jpg

  • 0
    Pornieks 08.03.2022, 20:19:57

    Jo kur būtu loģika, jeb loģistika - ja aizsūta kaut vai automašinas aptieciņu, tas jau varētu izglābt kādam dzīvību. Tur viss ir jau ielikts un sakārtots.
    Tomēr citreiz aizved to ko nevajag tur kur nevajag, nezinājām, atvainojiet...

  • 0
    Pornieks 08.03.2022, 20:33:34

    Citur atkal brēks ka taisni šo vajag.
    Bet - tur jau nevienam nav laika bakstīties ar plānošanu, to visu vismaz daļēji jau Ventspilī ir jāzina - kam kur jānonāk.
    Skaidrs ka Ukrainā ir savi humāno preču sadales centri uz vietas kur par to rūpējas un mantas izfiltrē sadalot pēc nepieciešamības taču jo labākā līmenī paši organizējas, jo kāda jēga būs no tā.

  • 0
    Pornieks 09.03.2022, 09:25:26

    https://youtu.be/XsENvoQpd1I

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: